Από Newsroom σε Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022
Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Daily Mail αποκαλύπτει τα “κόλπα” Αλβανών παράνομων μεταναστών για να γλιτώσουν την απέλαση

Η έγκριτη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σε άρθρο της, αποκάλυψε τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι παράνομοι Αλβανοί μετανάστες εκεί για να γλιτώσουν την απέλαση από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το άρθρο αναφέρει ότι οι Αλβανοί πληρώνουν έως και 5 χιλιάδες λίρες για να τους παρασχεθούν ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις για να γλιτώσουν την απέλαση.

Αλβανικές «συμμορίες» στη Βρετανία συνεργάζονται με δικηγορικά γραφεία που πληρώνουν επαγγελματίες υγείας για να βοηθήσουν στην αποτροπή απέλασης χρησιμοποιώντας ψευδείς γνωματεύσεις.

Η DailyMail γράφει ότι: Οι ψυχοθεραπευτές και ψυχολόγοι πληρώνονται για να γράφουν γνωματεύσεις που αναφέρον ότι, ιδιαίτερα οι Αλβανοί, είναι πολύ ευαίσθητοι διανοητικά για να περάσουν τη διαδικασία της συνέντευξης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ή να κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να απελαθούν από τη χώρα.

Σύμφωνα με διαβαθμισμένη έκθεση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, στην Αγγλία το 40% των μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη, που χωρίζει τη Μεγάλη Βρετανία από την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι από την Αλβανία. Είναι γνωστό ότι περίπου 1075 μετανάστες πέρασαν με φουσκωτά τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ πέρυσι ήταν 757.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι διακινητές εξαπατούν μετανάστες από την Αλβανία για να πάνε στη Βρετανία πριν εκλεγεί ο νέος πρωθυπουργός, αυτό είναι το άρθρο που γράφτηκε στο «The Sun» και όχι μόνο.

Οι λαθρέμποροι έχουν μειώσει την τιμή έως και 2.000 £ ανά άτομο, σε σύγκριση με 10.000 £ τους προηγούμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, οι τιμές για κρυφή διέλευση σε φορτηγό είναι περίπου 22.000 £. Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από έκθεση πληροφοριών που αποκάλυψε ότι τέσσερις στους δέκα ανθρώπους που φτάνουν στη Βρετανία με μικρά σκάφη είναι από την Αλβανία.

ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχετικές Δημοσιεύσεις