Από Newsroom σε Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτική δραστηριότητα για τους μαθητές της Δρόπολης - «Ταξιδεύουμε και ζωγραφίζουμε τον τόπο μας»

Τα Ενιαία σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους Βουλιαράτες και της Δερβιτσάνης, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη δραστηριότητα με θέμα: "Ταξιδεύουμε και ζωγραφίζουμε τον τόπο μας". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία.

​ Διοργανώθηκε από κοινού με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο παρουσία του Γενικού Προξένου κου Δημητρίου Σαχαρίδη, του δημάρχου Δροπόλης και εκπροσώπου του Τοπικού Γραφείου Παιδείας Φοινίκης- Δρόπολης κας Ελευθερίας Βάσου.

​ Επισκέφθηκαν μέρη στην Άνω Δρόπολη που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης Στέφανος Τάτσης ( Στέφος). Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο χωριό Βόδριστα. (Γενέτειρα εκ μητρός του ζωγράφου) .

​ Οι μαθητές είδαν από κοντά τοπία του χωριού ( παλιές πετρόκτιστες πόρτες, την εκκλησία των Ταξιαρχών, το κέντρο του χωριού ) τα οποία ο ίδιος έχει ζωγραφίσει. Τα παιδιά ,αφού περιηγήθηκαν τα τοπία, άρχισαν να ρίχνουν τις δικές τους πρώτες πινελιές , μιμούμενοι το ζωγράφο, με τα πλούσια υλικά μέσα ζωγραφικής που είχε μαζί του ο κάθε μαθητής, τα οποία πρόσφερε η Ελληνική Πρεσβείας μας

Σχετικές Δημοσιεύσεις