Από Newsroom σε Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022
Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Τo 60% των πολίτων είναι απαισιόδοξο για την γενική κατάσταση της Αλβανίας

Το 60,2% των Αλβανών είναι απαισιόδοξο για την εξέλιξη της γενικότερης κατάστασης στη χώρα μας. Σε ερώτηση του Barometer στο Euronews Αλβανίας, περίπου τα 2/3 είπαν ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει πολύ άσχημα. Ενώ μόνο το 9,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σε καλό δρόμο.

Το 30,1% των ερωτηθέντων είναι αναποφάσιστοι, ενώ το 0,2% δεν απάντησε.

Η απαισιοδοξία αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν ρωτήσαν τους Αλβανούς για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης, την οποία αξιολόγησαν αρνητικά, το 69,3% εξ αυτών. Μόνο το 6,2% από αυτούς πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλή.

​ Το 23,9% από αυτούς χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση ούτε καλή ούτε κακή και το 0,6% αρνήθηκε να απαντήσει.

Όσον αφορά την οικονομία στα νοικοκυριά, το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί την κατάσταση ως πολύ κακή. Ενώ το 12,8% το αξιολογεί θετικά.

Σύμφωνα με αυτούς, τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία είναι η οικονομία με 84,7%, η μετανάστευση με 67%, το υψηλό επίπεδοεγκληματικότητας στη χώρα και η διαφθορά για την οποία ψήφισε το 41,2% και η υγεία με 27,8%.

Για όσους πιστεύουν ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομία, τα προϊόντα καλαθιού αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ανησυχίας στο 46,8%, το ανεπαρκές εισόδημα 25,7%, η ανεργία 15,9% και το κόστος μεταφοράς 10,7%.

Όμως αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τους πολίτες, είναι απίθανο να αλλάξει, καθώς το 57,2% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Ενώ το 23,1% δήλωσε ότι ακολουθείται ο σωστός δρόμος.

Τα ευρήματα προέρχονται από το Βαρόμετρο του Euronews Albania, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 9-21 Σεπτεμβρίου 2022, που διενεργήθηκε από την MRB και το Data Centrum, σε εθνικό επίπεδο με 1000 συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχετικές Δημοσιεύσεις