ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

AΣΑ για το συνταξιοδοτικό: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη»

1

Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει δεν πρέπει ως κοινότητα να  επαναπαυθούμε μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην νέα διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 17:00 το απόγευμα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την συνάντηση του συμπατριώτη μας Χρήστου Μάστορα, ταλαντούχου τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες», με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κεντρικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα ασφάλισης χιλιάδων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο Μάστορα για την προσπάθεια που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα από την δική του πλευρά για την επίλυση ενός χρόνιου σημαντικού ζητήματος που αφορά την Βορειοηπειρωτική μας κοινότητα.

Ο Χρήστος Μάστορας σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022».

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Χρήστος Μάστορας είχε ζητήσει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook στις 11 Φεβρουαρίου του 2021 την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των ρυθμίσεων που αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

Μας κάνει όλους και όλες περήφανους για τον τρόπο που υπερασπίζεται τα σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινότητά μας.

Αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε ξεκινήσει έναν σκληρό αγώνα για το συνταξιοδοτικό και θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε οριστικά έτσι ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Βορειοηπειρώτες συνταξιούχους.

Έπειτα από την μεγάλη και πετυχημένη διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες, με σύσσωμο τον βορειοηπειρωτικό κόσμο στο πλάι μας, σας ενημερώνουμε πως ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που η παράταξή μας συνεχίζει να πραγματοποίει από κοινού με όλους τους φορείς, συλλόγους και την επιτροπή συνταξιούχων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την ανάδειξη του σημαντικού ζητήματος των συντάξεων που αφορά την κοινότητά μας, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί νέα δυναμική διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 17:00 το απόγευμα για να βροντοφωνάξουμε εκ νέου όλοι μαζί:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, από τους Έλληνες της ενδοχώρας σε ΚΑΝΕΝΑΝ συνταξιοδοτικό νόμο!

Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως άλλωστε τα ίδια τα γεγονότα το μαρτυρούν, ότι το μότο των πολιτικών είναι το ''Θα'' και ότι δεν κρατούν τον λόγο τους. Για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά, πως ο σημερινός πρωθυπουργός στο περιθώριο της συζήτησης για τα εργασιακά στη Βουλή δήλωνε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν άδικος για τους Βορειοηπειρώτες και θα τον άλλαζε, προκειμένου οι Βορειοηπειρώτες να λάβουν πλήρη εθνική σύνταξη. Δυστυχώς, φτάσαμε στον Νοέμβριο του 2021 χωρίς καμία εξέλιξη στα κρίσιμο αυτό ζήτημα, με αποτέλεσμα σήμερα οι Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας, να εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Όπως ήδη έχουμε τονίσει, η επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος δεν παίρνει πια περαιτέρω αναβολή.

Σας ενημερώνουμε πως ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ καθημερινά μέχρι να ακούσουμε επίσημα, ρητά και κατηγορηματικά από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι καταργείται ο απαράδεκτος και ρατσιστικός νόμος Κατρούγκαλου που θέτει ως όρο τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα για την χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης στους ομογενείς.

Σας ενημερώνουμε πως ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ καθημερινά μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας.

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίναμε Έλληνες, γεννηθήκαμε Έλληνες!

Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις!

Απαιτούμε πράξεις και έργα!

Είμαστε όλοι μας, σε «αναμμένα κάρβουνα» μέχρι να επέλθει η τελική δικαίωση και γι' αυτό θα αγωνιζόμαστε έμπρακτα μέχρι να δικαιωθούμε.

Είμαστε εδώ, σας θέλουμε δίπλα μας.

Μόνο όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Νοεμβρίου 2022
Οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Κογκρέσο, σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση κα...
25 Οκτωβρίου 2022
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...
06 Νοεμβρίου 2022
Λαογραφικό Φεστιβάλ Μειονοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Π.Σ. Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς με την οι...
05 Νοεμβρίου 2022
Έχω υποστηρίξει και άλλες φορές ότι τα Τίρανα εργάζονται διαχρονικά με υπόγειες πολιτικές «ήπιου διω...