Mini Schengen: Από 10 Νοεμβρίου μόνο με ταυτότητα τα ταξίδια μεταξύ Σερβίας, Αλβανίας και Βόρεια Μακεδονία

Mini Schengen: Από 10 Νοεμβρίου μόνο με ταυτότητα τα ταξίδια μεταξύ Σερβίας, Αλβανίας  και Βόρεια Μακεδονία

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučič, δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη για τη "Mini Schengen" σε τρία σημεία, άδειες εργασίας, αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ταχύτερη τελωνειακή εργασία. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα και συμμετείχαν πέρα από τον Σέρβο Πρόεδρο, οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Edi Rama και Zoran Zaev.

«Έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σχετικά με τις άδειες εργασίας, τη βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, καθώς και την ταχύτερη τελωνειακή εργασία, έτσι ώστε τα φορτηγά και οι πολίτες να μπορούν να περνούν τα σύνορα όσο το δυνατόν συντομότερα», εξήγησε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Ο Vučić δήλωσε ότι συμφωνήθηκε ότι όλα όσα σχετίζονται με τη δυνατότητα ταξιδιού μόνο με δελτίο ταυτότητας μεταξύ Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες έως τις 10 Νοεμβρίου, οπότε θα ταξιδέψει με αυτοκίνητο στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, στη συνέχεια στην Αλβανία, για να το δείξει με το προσωπικό του παράδειγμα και να διασφαλίσει ότι είναι δυνατό να ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες μόνο με ταυτότητα.

Δήλωσε ότι δεν είχαμε ακόμα μια τέτοια ευκαιρία με την Αλβανία, παρόλο που έχουν γίνει συνομιλίες για αυτό, αλλά ότι είναι κοντά η επικείμενη ανταλλαγή χαρτονομισμάτων.

Ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης πώς να ενισχύσουν από κοινού την κοινή πολιτική τους θέση, πριν από κάθε σύνοδο κορυφής, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια στις 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου.

«Να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον στις εκλογές για διεθνή όργανα ή όταν έχουμε συμφέρον για κάποιον άλλο να ψηφίσουμε μαζί. Και αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα στο μέλλον", δήλωσε ο Vučić.

Ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης για επενδύσεις και προσπάθησαν να παρουσιάσουν από κοινού έργα, προκειμένου να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων των οκτώ συν ένα δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης συγκεκριμένα έργα, όπως το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις τρεις ισχυρότερες εταιρείες και από τις πέντε συν μια περιοχή, οι οποίες θα βλέπουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

πηγή:ibna.gr 


Τι εμποδίζει τους «πολιτικά ορθώς» σκεπτόμενους Έλ...
Κακαβιά: Επιχείρησε να «περάσει» 34.000 Λίρες Αγγλ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

14 Σεπτεμβρίου 2021
Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του Ο...
11 Σεπτεμβρίου 2021
«Δεν υπάρχουν θρησκείες που διδάσκουν τη βία και το θάνατο, αλλά θρησκείες που διδάσκουν την αγάπη, ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονί...
29 Αυγούστου 2021
Περισσότερα από 750.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το Ταμείο Αρωγής της πατρίδας μας, που συ...
13 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριάκος ο Αγκωνίτης και Marin Barleti , οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα της ...
12 Σεπτεμβρίου 2021
Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η Εκκλησία τιμά ως Αγίους και Νεομάρτυρες τον Χρυσόστ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Τα διαχρονικά «έργα ανάπτυξης» στην Βόρειο Ήπειρο….που δεν έγιναν ποτέ! Γράφει ο Φώτης Φράγκος Με έκ...
04 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ασκός του Αιόλου για δρομολόγηση γεγονότων με θέατρο εξελίξεων την Βόρεια Ήπειρο έχει ήδη ανοίξει ...