Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση Εγκάρδιο μήνυμα του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εκφράζοντας τις πιο εγκάρδιες και φιλικές ευχές στο φιλικό ελληνικό λαό. 

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας και τόνισε την συμβολή της Ελληνικής Μειονότητας στην οικοδόμηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων - συνεργασιών μεταξύ των λαών μας.


Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Ιλίρ Μέτα  στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχοτάτη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να εκφράσω, εξ ονόματος του αλβανικού λαού και εμού προσωπικά, τα θερμά και φιλικά συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και σε εσάς προσωπικά, καθώς και περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για την όμορφη χώρα σας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο χώρες και οι δύο λαοί μας, γεωγραφικά κοντά, μοιράζονται ολοένα και περισσότερες αξίες, αλλά και προκλήσεις, ιστορία και όραμα για το μέλλον, κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των ιστορικά φιλικών σχέσεων και θέληση για την ένταξή τους επί της ορθής βάσης των ευρωπαϊκών αξιών και ευρωατλαντικών συνεργιών.

Εκφράζω την πεποίθησή ότι η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας παραμένει ένα ασφαλές πλαίσιο για ενίσχυση και επέκταση, στο μέλλον, των διμερών σχέσεων και ταυτόχρονα, ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, είναι μια πρόσθετη δύναμη προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και την ασφάλεια στην περιοχή μας, τη Μεσόγειο και τον κόσμο.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, κυρία Πρόεδρε, για την υποστήριξη που έδωσε η χώρα σας και συνεχίζει να παρέχει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας και να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα και ο λαός μου παραμένουν σταθεροί στις στρατηγικές εθνικές επιλογές και στόχους: πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτήν την επέτειο που σηματοδοτείται για τον λαό σας, θα ήθελα να επισημάνω ότι, η πολύτιμη συμβολή, τόσο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία όσο και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, εμπλουτίζει, εμπεδώνει, αναπτύσσει και ενισχύει καθημερινά την παραδοσιακή φιλία και μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των λαών μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας Covid, όχι μόνο για τους λαούς και τις χώρες μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, Αλβανοί και Έλληνες, θα δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη και φιλία, περισσότερη αγάπη, περισσότερη θετική αντιμετώπιση και συνεργασία, ο προς ένας τον άλλον, ως από μακρού διαστήματος μόνιμοι γείτονες της παλιάς βαλκανικής χερσονήσου.

Με τη διαβεβαίωση της ακλόνητης βούλησής μου για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και των λαών μας και την ευθυγράμμιση σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παρακαλώ αποδεχτείτε, αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλότατης εκτίμησής μου!

Eπετειακό μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας προς...
Συγχαρητήρια της ΑΣΑ στην Βορειοηπειρώτισσα παραολ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...