​Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Καταδίκασαν τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε 8,6 χρόνια φυλάκισης

​Αντίποινα των Αλβανών για την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Καταδίκασαν τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε 8,6 χρόνια φυλάκισης

Το δικαστήριο της Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην τον Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα σε φυλάκιση 8 ετών και 6 μηνών. Είναι η πρώτη φορά που ένα αλβανικό δικαστήριο καταδικάζει έναν Έλληνα πολίτη για υποκίνηση μίσους και βίας για προσβολή εθνικών συμβόλων.

Η απόφαση βγήκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021, λίγες μέρες πριν την επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και σίγουρα πρόκειται για αντίποινα της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση η ποινή αφορά την διοργάνωση εκδήλωσης για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που πραγματοποίησε το Κίνημα της Αναγέννησης της Βορείου Ηπείρου στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Δρόπολης στην οποία συμμετείχαν πολλοί Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους βασικούς οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας για τον οποίο η Εισαγγελία Αργυροκάστρου είχε ξεκινήσει έρευνα κατόπιν εντολής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκείνη την περίοδο, όπου λίγους μήνες αργότερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 αλβανικές δυνάμεις της RENEA τον εκτέλεσαν.

Βέβαια η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα αφού στην συγκεκριμένη εκδήλωση τα μοναδικά σύμβολα που υπήρχαν είναι η Ελληνική σημαία και η σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 

Η Αλβανική κυβέρνηση καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με την έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα το οποίο καθυστερεί έχοντας υπερβεί τα συνταγματικά χρονικά περιθώρια.

Αντίδραση θα υπάρξει άραγε από το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την πρωτοφανή καταδίκη ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη από την Αλβανική δικαιοσύνη;


Καχριμάνης: Οι Βορειοηπειρώτες ευθύνονται για την ...
"Κυνηγώντας χίμαιρες: Αλβανοί πολιτικοί φυγάδες στ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφ...
24 Σεπτεμβρίου 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και συνάμα ακαταμάχητος αγωνιστής για το Βορειοηπειρωτικό Σταύρος Ζαφείρης τ...
28 Σεπτεμβρίου 2021
Με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου στην Αλβανία (από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου) διαβάστηκε π...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Μία νέα συμμαχία με τα αρχικά AUKUS (A=Αυστραλία, UK=Ηνωμένο Βασίλειο, US=Ηνωμένες Πολιτείες της Αμε...
26 Σεπτεμβρίου 2021
Προ ημερών (16/9) δημοσιεύθηκε στον «Π.Λ.» ένα θέμα που αφορά το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών κα...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Η Τουρκία απαγάγει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει τίποτα ...