DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το πάθος και το πείσμα των Ελληνοαμερικανών υπερνίκησαν τις αντίξοες συνθήκες (Βίντεο)

Greek_Parade_Evzones_1-Small

Απίστευτο με όλη την σημασία της λέξεως ήταν το πάθος και το πείσμα των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών που συμμετείχαν στην παρέλαση της ομογένειας για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 30ής Απριλίου 2023 στην γαλανόλευκη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση της Επιτροπής Παρελάσεως να επισπεύσει κατά μια ώρα την εκκίνηση της παρέλασης ήταν ευεργετική, καθώς την ώρα που έληξε η παρέλαση η βροχή εντάθηκε και οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ πολλές περιοχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που στη Νέα Υόρκη έβρεχε ακατάπαυτα για δύο και πλέον 24ωρα και οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επαληθεύτηκαν στην πράξη.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά της 1.00 μ.μ. και οι Σύλλογοι, οι κοινότητες, τα σχολεία και τα ιδρύματα της ομογένειας παρέμειναν πιστοί στο ραντεβού και έκαναν την διαφορά.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, οι πρώην και νυν Αρχιεπίσκοποι, κ.κ. Δημήτριος και Ελπιδοφόρος, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης, ο Μέγας Τελετάρχης και εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης (George Logothetis), ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris), ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης (Lou Raptakis), η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου, ο γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Μυλωνάκης.

Οι «Αναμνήσεις» κάλυψαν ζωντανά την παρέλαση και παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσει ότι την παράσταση έκλεψε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο παρέλασε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους επισήμους και στους θεατές.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι τέσσερις μπάντες των σχολείων του Μπρούκλιν και συγκεκριμένα του «Hellenic Classical Charter School», των Ημερησίων Σχολείων «Αργύριος Φάντης» και «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή», καθώς επίσης και του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν.

Οι κοινότητες με τα σχολεία και τους λοιπούς φορείς τους παρέλασαν με τα λάβαρα και παραδοσιακές στολές και τα τμήματά τους ήταν τα πιο μαζικά.

Εφάμιλλη ήταν και η συμμετοχή των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών οι οποίοι προέβαλαν τα εθνικά θέματα με εξέχων το αίτημα της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλά στελέχη της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως να σκέπτονται πολύ σοβαρά την πρόταση για την διοργάνωση της παρέλασης την πλησιέστερη με την 25η Μαρτίου Κυριακή. Κι αυτό διότι στις 2 Απριλίου που διοργάνωσε την παρέλασή της η Φιλαδέλφεια επικράτησαν ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες.

anamniseis.net


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...