DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στο Νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση του

Στο Νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση του

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήχθη το πρωί της Κυριακής, 24 Οκτωβρίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington της Ουάσιγκτον, λίγο πριν τη μετάβασή του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας καθότι αισθάνθηκε ζάλη και αδιαθεσία, λόγω κόπωσης από το πολύωρο ταξίδι του και το πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά την άφιξή του.

Υπογραμμίζεται ότι η υγεία του δεν εμπνέει ανησυχία ενώ η μετάβασή του στο νοσοκομείο έγινε για προληπτικούς λόγους. Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ομογενή ιατρό Δρα Τζον Τόμας (Dr. John Thomas), ο οποίος εξετάζει τον Πατριάρχη, είπε ότι «ο Παναγιώτατος είναι καλά, δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Απλώς κουράστηκε λόγω της πολύωρης πτήσης από την Κωνσταντινούπολη στην Ουάσιγκτον χτες (το Σάββατο) και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν μετά την άφιξή του». Είπε ακόμα, πως «κρίναμε σωστό να έλθει ο Παναγιώτατος εδώ να του κάνουμε εξετάσεις» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να ξεκουραστεί γιατί το πρόγραμμά του είναι πολύ έντονο».

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Κυριακής, μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας, είχε ματαιωθεί, καθότι οι συμβουλές του γιατρού ήταν απόλυτες για «ανάγκη ανάπαυσης».

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο στο Φανάρι μας είπε πως «πληροφορηθείς την απρόσμενη δοκιμασία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος δέομαι του Παναγάθου Θεού και από μέρους της ενταύθα Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπως Κύριος ο Θεός και η υπέρμαχος στρατηγός και προστάτις της Πόλεως αποκαταστήσουν πλήρως την υγεία του Πνευματικού μας Πατρός και οιακοστρόφου της Μητρός Εκκλησίας».

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του αφίχθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στη στρατιωτική Βάση Αντριους όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, η επικεφαλής Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Πολιτειών, Asel Roberts εκ μέρους του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν, μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, οι Βοηθοί Επίσκοποι, η πρέσβειρα της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο Παναγιώτατος ήταν καλά, ευδιάθετος, ομιλητικός με όλους, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά που τον υποδέχθηκαν και στα οποία μοίρασε σταυρουδάκια ως Πατριαρχική ευλογία.

Στη συνέχεια, μετέβη στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακάθησε στο δείπνο που διοργάνωσε η πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στον περίβολο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου και εκεί ήταν πολύ καλά, χαρούμενος και ευδιάθετος.

Στη Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος είναι πρώτος τη τάξει των ιεραρχών μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Όπως γράφουμε στην έκδοσή μας της Δευτέρας, ο Πατριάρχης την παραμονή της αναχώρησής του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, δέχθηκε σειρά επισκέψεων και εργάσθηκε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη

Άμεσο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου επέδειξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο, βάσει προγράμματος, έχει προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του "Εθνικού Κήρυκα" ("Ε.Κ."), ο γιατρός του κ. Μπάιντεν ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του κ.κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας ότι, εφόσον απαιτηθεί, προσφέρεται προκειμένου να παράσχει τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής. λίγο πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity για ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ευδιάθετος και δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για την υγεία του, ενώ θα παραμείνει και σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...