ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στα Τίρανα ο Χάρης Δούκας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας

Στα Τίρανα ο Χάρης Δούκας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ταξίδεψε στα Τίρανα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας Εριόν Βελιάι. Οι δύο τους συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων με έμφαση στα θέματα ενέργειας, πολιτισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ δεσμεύθηκαν να έχουν συχνή επικοινωνία με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Ακολούθησε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, με τον Εριόν Βελιάι να παραδίδει στον Χάρη Δούκα το κλειδί της πόλης των Τιράνων και τον Δήμαρχο Αθηναίων να του χαρίζει μια κεφαλή Αθηνάς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε στην Ετήσια Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40. Αφού παρέδωσε στον Δήμαρχο Τιράνων την προεδρία του Δικτύου B40, εκφώνησε ομιλία με θέμα την "Αστική ανθεκτικότητα και την αντιμετώπιση κρίσεων". Στην παρέμβασή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη δεν είναι δύο αντιφατικές έννοιες, αλλά είναι συμπληρωματικές έννοιες, με την τεχνολογία να αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο και για τις δύο. Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα δεν είναι μοναδικές για την πόλη μας. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε και προσεγγίζουμε τις καταστάσεις. Η αλλαγή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις διοικήσεις των πόλεων. Ακόμη περισσότερο, στη "γειτονιά" μας. Όλοι αντιμετωπίζουμε την ανάγκη για μια αλλαγή παραδείγματος στην προσέγγισή μας για τον αστικό σχεδιασμό και τη διαχείριση των πόρων. Έχουμε την ευθύνη να συνεργαστούμε για να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές, να ανταλλάξουμε γνώσεις και να βρούμε καινοτόμες λύσεις».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε, επίσης, με τη Δήμαρχο της Ποντγκόριτσα, τη Δήμαρχο του Σεράγεβο, τον Δήμαρχο της Σόφιας, την πρώην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο και τον Υπουργό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρμπτζάν Μαζνίκου..


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...