Από Newsroom σε Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025
Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Τίρανα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων – Tέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Αναστασίου

​Στα Τίρανα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Μελίτων, ο οποίος την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου τέλεσε τρισάγιο, με πολλή συγκίνηση, στον τάφο του αλησμόνητου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Πλαισιώνονταν από τον Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Νωρίτερα προεξήρχε της θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό Ανάσταση των Τιράνων, όπου το Σάββατο 1 Μαρτίου θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αλησμόνητου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εκλεγεί και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, διάδοχος του Αναστασίου.

Ο Αναστάσιος άφησε πίσω του μια μοναδική παρακαταθήκη. Με σπουδαιότερο στοιχείο τη διαπίστωση ότι μπορεί να είναι επώδυνη η πραγματικότητα του δρόμου, που οδηγεί στην ατέρμονη χαρά, αλλά αξίζει να τον βαδίσουμε τον δρόμο του Θεού.

π. Ηλίας Μάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχετικές Δημοσιεύσεις