ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ράμα – Συμβούλιο Ασφαλείας: Τα κράτη που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη

rama-okb

Η Αλβανία ξεκίνησε την προεδρία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ ανοίγοντας μια συζήτηση δίνοντας έμφαση στην αύξηση της διεθνούς λογοδοσίας, τη προσαγωγή στη δικαιοσύνη και δικαιοσύνη των κρατών που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα απαρίθμησε τις κύριες προτεραιότητες της εντολής της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντάς ως το θεμέλιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

" Η υποστήριξη του διεθνούς δικαίου, η προστασία και η προώθηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η υποστήριξη του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της πολυμέρειας αποτελούν τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας. Αποτελούν επίσης τις κύριες προτεραιότητες της εντολής μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ασφάλεια ".

Ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι οι συγκρούσεις και οι καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους έχουν γίνει αρκετά διαδεδομένες και θανατηφόρες, καθιστώντας την ανάγκη για λογοδοσία βασικό ζήτημα για τα Ηνωμένα Έθνη και τα κράτη μέλη τους.

«Όπως έχουμε δει όλοι, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος παρουσιάζει πολλές προκλήσεις και απειλές σε όλο τον κόσμο, ενίσχυσε αυτή την αναγκαιότητα. «Η ευθύνη για σοβαρά εγκλήματα και παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ατομικής ευθύνης βάσει του ποινικού δικαίου, είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στους θεσμούς δικαιοσύνης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας, και για την ανοικοδόμηση του κράτους δικαίου και της διαρκούς ειρήνης» , δήλωσε ο πρωθυπουργός Ράμα.

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην ενίσχυση του ρόλου της διεθνούς κοινότητας να θεωρεί τα κράτη υπεύθυνα για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, αλλά και στους μηχανισμούς λογοδοσίας της επικοινωνίας όχι μόνο σε κρατικό επίπεδο, αλλά και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ένας σημαντικός στόχος αυτής της συζήτησης θα είναι να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα θύματα.

«Ο προσδιορισμός της αλήθειας για τα διεθνή εγκλήματα και τις σοβαρές παραβιάσεις των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι ουσιαστικής σημασίας για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων και των συγγενών τους. «Είναι επίσης σημαντικό να προχωρήσουμε προς την ειρήνη και τη συμφιλίωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ράμα.

Η αποτελεσματική λογοδοσία, είπε ο Πρωθυπουργός Ράμα, θα συμβάλει στην ειρήνη, τη συμφιλίωση και την αυξημένη ασφάλεια για την οικοδόμηση της δημοκρατίας σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντού.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...