ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Οργή των Βορειοηπειρωτών κατά των ελληνικών Αρχών

567-36

Διμέτωπο αγώνα δίνει τις τελευταίες ημέρες η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, αντιμετωπίζοντας, από τη μία, τις διώξεις του αλβανικού κράτους και από την άλλη, την «εχθρότητα» των ελληνικών Αρχών.

Όπως καταγγέλλουν μειονοτικές οργανώσεις στην Αλβανία συνεχίζονται οι διώξεις κατά των ενεργών στα κοινά πολιτών ελληνικής καταγωγής, με τελευταίο κρούσμα την καταδίκη του Χειμαρραίου Μόντη Κολίλα σε 8,5 χρόνια φυλάκισης για διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση.

Απόφαση που, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, δεν ξεφεύγει από τη διαχρονική πλέον στρατηγική εκφοβισμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την ήπια γενοκτονία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ενώ θα περίμενε κανείς οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας να στηρίζονται από την Ελλάδα, η εικόνα που σχηματίζεται είναι η ακριβώς αντίθετη, καθώς τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή κάποιες μεταφορές βορειοηπειρωτών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, κατασυκοφαντούνται.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, αλλά και σε μικρότερο βαθμό του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Ελισάφ, οι οποίοι έκαναν λόγο για εισαγόμενα κρούσματα, προκαλώντας την οργή των Βορειοηπειρωτών, προτρέποντας ομογενειακά μέσα να σημειώσουν: «Όπως ακριβώς τον οποιοδήποτε Ηπειρώτη που θα μολυνόταν σε κάποια άλλη πόλη που θα είχε επισκεφτεί δεν θα τον υπολογίζατε ως εισαγόμενο κρούσμα, το ίδιο απαιτούμε να κάνετε και για τους Βορειοηπειρώτες».

πηγη:newsbreak.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
31 Μαρτίου 2023
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
18 Μαρτίου 2023
Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, ...
16 Μαρτίου 2023
Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξ...
25 Μαρτίου 2023
Σήμερα η Εθνική μας Εορτή. Η μέρα της παλιγγενεσίας. Όλη η Ελλάδα στο πόδι. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζο...
21 Μαρτίου 2023
Ήταν Κυριακή 2 Αυγούστου 1992 όταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ...
12 Μαρτίου 2023
Μετά την δημοφιλή εκπομπή Happy traveler του Ευτύχη Μπλέτσα, που παρέλασε και πρόβαλε ένα μεγάλο μέρ...
26 Φεβρουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτέλεσε το κεντρικό ίσως ζήτημα γύρω από το οποίο περιστράφηκαν...