ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Να ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα ο δρόμος Ιωάννινα - Κακαβιά

Untitled-8

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Ταμείου Ανάκαμψης», σε τοπικό επίπεδο το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στην οδική σύνδεση Γιάννενα – Κακαβιά.


Μέχρι τώρα εκείνο που είναι γνωστό είναι η κατ΄ αρχήν θετική βούληση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών να προταθεί προς ένταξη το έργο -όπως έχει δηλώσει πριν από αρκετές εβδομάδες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- με την προϋπόθεση βεβαίως να μην εγείρει ενστάσεις η Ε.Ε. για έργα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για τους οδικούς άξονες (κίνηση οχημάτων κ.α.).

Χθες με έγγραφό της προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, τους πολιτικούς αρχηγούς τους Περιφερειάρχες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου η Ένωση Ξενοδόχων, επαναφέρει το ζήτημα, αναδεικνύοντας το στρατηγικό ρόλο που έχει για τη «μισή» σχεδόν Ελλάδα η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
«Την σπουδαιότητα κατασκευής του, την έχουν αντιληφθεί και ενστερνιστεί και άλλες περιφέρειες της χώρας μας καθώς θα προσδώσει άμεσα προστιθέμενη αξία στον τουρισμό, στο εμπόριο, στο real estate, στις επενδύσεις και στις μεταφορές σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα Περιφέρειες και πιο συγκεκριμένα των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου», τονίζει και συνεχίζει: «Επειδή ως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι για το έργο, θέλουμε να γνωρίζουμε εάν τελικά αυτό ενταχθεί στο ταμείο Ανάκαμψης, ή σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ κλπ) και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του».

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε χθες και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία, ο Πρόεδρος του Δημ. Δημητρίου, ο Γ.Γ. Βασίλης Βασιλείου και ο Οικονομικός Επόπτης Ευθύμιος Χρυσοστόμου, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο στον οποίο μεταξύ άλλων έθεσαν και το ζήτημα της Κακαβιάς. Αν και η ανακοίνωση φαίνεται να αποτελεί έμμεση απάντηση στην οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Προέδρου Δημ. Δημητρίου, ο μέχρι πρότινος «συνοδοιπόρος» του- με τον οποίο εναλλάσσονται στην προεδρία- Ιωάννης Μήτσης, για τη σύνδεση Ιωάννινα- Κακαβιά, μεταφέρει «διαβεβαίωση» του Γ.Γ., «πως το θέμα έχει προχωρήσει σημαντικά και θα είναι ένα από τα έργα που τελικά θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης». Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία μνεία, εάν το έργο θα προχωρήσει από το Υπουργείο Υποδομών, ή από την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία έχει αναλάβει και την επικαιροποίηση της μελέτης.

πηγή: Πρωινός Λόγος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...