ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Λεωνίδας Παππάς: Εκεί που μας χρωστούσανε θέλουν να πάρουν και το βόδι

14915360_10211637919042599_4279134253281941955_n

Υπηρετώντας για δύο δεκαετίες την οργάνωση της Ομόνοιας, αισθάνομαι πραγματικά άβολα να έρχομαι σε δημόσια αντιπαράθεση με την «εν ενεργεία ηγεσία».

Μία χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λέει εν ολίγοις ότι «Ο Ερντογάν, Ο Ράμα, ο Αλιμπέη και ο Λεωνίδας Παππάς, συμμάχησαν μαζί για να πολεμήσουμε την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ». Μάλιστα, αυτό λέει!

Κατ' αρχάς να πούμε πως η σημερινή Ομόνοια και το ΚΕΑΔ δεν τόλμησαν να κατεβάσουν ούτε τους υποψήφιους δημάρχους και ούτε τις λίστες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με δικό τους συνδυασμό αλλά να κουρνιάσουν στις λίστες του Ilir Meta και του Sali Berisha.Να υπενθυμίσω επίσης πως ο κ, Ντούλες είναι βουλευτής με μόνο 848 ψήφους (!!!) με τη σφραγίδα του κόμματος Αλιμπέη.

Η διάφανη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπή στάσημου σας πανικόβαλε. Σας κατανοώ αλλά λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει. Δηλητηριάζοντας ανυποψίαστες ψυχές, μπορεί σήμερα να αφαιρέσετε κάποιους ψήφους αλλά σκεφτείτε το αύριο και το μεθαύριο.

Δεν έχω ούτε το χρόνο και ούτε τη διάθεση να τους ακολουθήσω στο γκρεμό τους αλλάτις «ευκαιρίες» που μου δίδονται για να ακουστούν αλήθειες, δε θα τις αφήσω.

Πρώτον

Παραιτήθηκα το 2018 από την προεδρεία της Ομόνοιας γιατί δεν θέλατε να υποστηρίξετε την πρόταση μου για εκλογές της Ομόνοιας από τη βάση. Σας τρομάζει αυτή η ιδέα. Θα μπορούσα και εγώ να κρατήσωμε το «έτσι θέλω» τα γραφεία και τη σφραγίδα της Ομόνοιας, ακριβώς όπως την κρατάτε εσείς παρανόμως πέντε χρόνια αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν μου το επέτρεπε η συνείδηση και οι αρχές μου ενώ εσείς;

Δεύτερον

Ο αρθογράφος θεωρεί τον Ράμαδεκανίκι του Ερντογάν. Να και κάτι που συμφωνούμε. Το είπα δεκάδες φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις μου από (κρατήστε τη χρονολογία) το 2013, όταν ο Ράμα δέχτηκε να κάνει το χατίρι του Σουλτάνου, ακυρώνοντας με το Συνταγματικό Δικαστήριο τη Συμφωνία Θαλασσίων Συνόρων με την Ελλάδα.

Το 2015 ο κ. Ντούλες πάσχιζε για συμφωνία με το Ράμα (του Ερντογάν βεβαίως βεβαίως) για τις δημοτικές εκλογές όπου τελικά πέτυχε αρχικά. Γελούσαν και τα αυτιά του όταν μας το ανακοίνωσε. Ως πρόεδρος της Ομόνοιας, διαφωνούσα στη σύμπραξη Ράμα προτείνοντας συνεργασία με το Μέγκα. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις κατάφερα να πείσω την ηγεσία του δεύτερου ελληνικού κόμματος να συμπορευτεί μαζί μας και να δεχτεί την πρόταση μου (εικόνα) αλλά ο κ. Ντούλες αρνήθηκε!!! Προτιμούσε να ρίξει στο λάκκο - με σύμμαχο το Ράμα - τους «κακούς» έλληνεςκαι όχι να συνεργαστεί μαζί τους. Τελικά έπεσε μόνος του στο λάκκο που άνοιξε. Τα επόμενα τρία χρόνια (2015-2018) ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ωρύονταν για τον εκλεκτό του Ράμα στο Δήμο Φοινίκης- τον ακατανόμαστο τότε για αυτόν - Λεωνίδα Χρήστου.

Τώρα, το 2023, ο κ. Ντούλες, από το λάκκο που παραμένει ακόμα, καλεί τον Λεωνίδα Χρήστου να τον γλυτώσει από το σκοτάδι του. Συγχαρητήρια, ξεπεράσαμε κάθε φαντασιόπληκτο σεναριογράφο.

Αγαπητέ αρθογράφε εξ Αργυροκάστρου, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε αλλά μην τα ξεριζώνετε, δε σας πάει η φαλάκρα.

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας και πιο πολύ γιατί όλα αυτά τα διαβάζουν και άνθρωποι έξω από την κοινότητα μας που αγωνιούν όπως κάθε απλός βορειοηπειρώτης για το μέλλον του τόπου μας. Δεν μπορώ όμως να μην απαντώ σε συκοφαντίες και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που το κάνω.

Ελπίζω στη συνέχεια ο διάλογος μας να αφορά τις ανάγκες για υποδομές που έχει ο τόπος, για το δημογραφικό, για τις ανάγκες των λιγοστών μας παιδιών που απέμειναν εδώ, τα προβλήματα των νέων που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την διασφάλιση των περιουσιών μας, τις ανάγκες των ηλικιωμένων κλπ.

Ζητώ την στήριξη όλων των συμπολιτών μου στο Δήμο Φοινίκης και είμαι βέβαιος πως στις 14 Μαΐου θα απαλλαχτούμε επιτέλους από τα δίχτυα του Έντι Ράμακαι των λασπολόγων που προσπαθούν να μας δηλητηριάσουν για να επιβιώσει ο εξ Αργυροκάστρου κ. Τίποτα .

Δεν υπόσχομαι θαύματα αλλά την αλήθεια, την αφοσίωση μου και ότι ο Δήμος Φοινικαίων θα μπει στις σωστές ράγες μπορώ να το υποσχεθώ.

Καλή Ανάσταση!

Λεωνίδας Παππάς


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
03 Ιουνίου 2023
Την 30ετή ιστορία της Οργάνωσης της Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» φρόντισε να καταγράψει ένα από τ...
03 Ιουνίου 2023
To τρίγωνο των Βαλκανίων και η «φωλιά του δράκου»Τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο ήρθαν να μας υ...
29 Μάι 2023
Μετά τη συνάντησή της, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, με τον Ελληνα υπουργό Νίκο Δένδια, στο περιθώριο τ...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...