ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Λεωνίδας Παππάς: Εκεί που μας χρωστούσανε θέλουν να πάρουν και το βόδι

14915360_10211637919042599_4279134253281941955_n

Υπηρετώντας για δύο δεκαετίες την οργάνωση της Ομόνοιας, αισθάνομαι πραγματικά άβολα να έρχομαι σε δημόσια αντιπαράθεση με την «εν ενεργεία ηγεσία».

Μία χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λέει εν ολίγοις ότι «Ο Ερντογάν, Ο Ράμα, ο Αλιμπέη και ο Λεωνίδας Παππάς, συμμάχησαν μαζί για να πολεμήσουμε την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ». Μάλιστα, αυτό λέει!

Κατ' αρχάς να πούμε πως η σημερινή Ομόνοια και το ΚΕΑΔ δεν τόλμησαν να κατεβάσουν ούτε τους υποψήφιους δημάρχους και ούτε τις λίστες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με δικό τους συνδυασμό αλλά να κουρνιάσουν στις λίστες του Ilir Meta και του Sali Berisha.Να υπενθυμίσω επίσης πως ο κ, Ντούλες είναι βουλευτής με μόνο 848 ψήφους (!!!) με τη σφραγίδα του κόμματος Αλιμπέη.

Η διάφανη, ανεξάρτητη και αξιοπρεπή στάσημου σας πανικόβαλε. Σας κατανοώ αλλά λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει. Δηλητηριάζοντας ανυποψίαστες ψυχές, μπορεί σήμερα να αφαιρέσετε κάποιους ψήφους αλλά σκεφτείτε το αύριο και το μεθαύριο.

Δεν έχω ούτε το χρόνο και ούτε τη διάθεση να τους ακολουθήσω στο γκρεμό τους αλλάτις «ευκαιρίες» που μου δίδονται για να ακουστούν αλήθειες, δε θα τις αφήσω.

Πρώτον

Παραιτήθηκα το 2018 από την προεδρεία της Ομόνοιας γιατί δεν θέλατε να υποστηρίξετε την πρόταση μου για εκλογές της Ομόνοιας από τη βάση. Σας τρομάζει αυτή η ιδέα. Θα μπορούσα και εγώ να κρατήσωμε το «έτσι θέλω» τα γραφεία και τη σφραγίδα της Ομόνοιας, ακριβώς όπως την κρατάτε εσείς παρανόμως πέντε χρόνια αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν μου το επέτρεπε η συνείδηση και οι αρχές μου ενώ εσείς;

Δεύτερον

Ο αρθογράφος θεωρεί τον Ράμαδεκανίκι του Ερντογάν. Να και κάτι που συμφωνούμε. Το είπα δεκάδες φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις μου από (κρατήστε τη χρονολογία) το 2013, όταν ο Ράμα δέχτηκε να κάνει το χατίρι του Σουλτάνου, ακυρώνοντας με το Συνταγματικό Δικαστήριο τη Συμφωνία Θαλασσίων Συνόρων με την Ελλάδα.

Το 2015 ο κ. Ντούλες πάσχιζε για συμφωνία με το Ράμα (του Ερντογάν βεβαίως βεβαίως) για τις δημοτικές εκλογές όπου τελικά πέτυχε αρχικά. Γελούσαν και τα αυτιά του όταν μας το ανακοίνωσε. Ως πρόεδρος της Ομόνοιας, διαφωνούσα στη σύμπραξη Ράμα προτείνοντας συνεργασία με το Μέγκα. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις κατάφερα να πείσω την ηγεσία του δεύτερου ελληνικού κόμματος να συμπορευτεί μαζί μας και να δεχτεί την πρόταση μου (εικόνα) αλλά ο κ. Ντούλες αρνήθηκε!!! Προτιμούσε να ρίξει στο λάκκο - με σύμμαχο το Ράμα - τους «κακούς» έλληνεςκαι όχι να συνεργαστεί μαζί τους. Τελικά έπεσε μόνος του στο λάκκο που άνοιξε. Τα επόμενα τρία χρόνια (2015-2018) ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ωρύονταν για τον εκλεκτό του Ράμα στο Δήμο Φοινίκης- τον ακατανόμαστο τότε για αυτόν - Λεωνίδα Χρήστου.

Τώρα, το 2023, ο κ. Ντούλες, από το λάκκο που παραμένει ακόμα, καλεί τον Λεωνίδα Χρήστου να τον γλυτώσει από το σκοτάδι του. Συγχαρητήρια, ξεπεράσαμε κάθε φαντασιόπληκτο σεναριογράφο.

Αγαπητέ αρθογράφε εξ Αργυροκάστρου, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε αλλά μην τα ξεριζώνετε, δε σας πάει η φαλάκρα.

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας και πιο πολύ γιατί όλα αυτά τα διαβάζουν και άνθρωποι έξω από την κοινότητα μας που αγωνιούν όπως κάθε απλός βορειοηπειρώτης για το μέλλον του τόπου μας. Δεν μπορώ όμως να μην απαντώ σε συκοφαντίες και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που το κάνω.

Ελπίζω στη συνέχεια ο διάλογος μας να αφορά τις ανάγκες για υποδομές που έχει ο τόπος, για το δημογραφικό, για τις ανάγκες των λιγοστών μας παιδιών που απέμειναν εδώ, τα προβλήματα των νέων που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την διασφάλιση των περιουσιών μας, τις ανάγκες των ηλικιωμένων κλπ.

Ζητώ την στήριξη όλων των συμπολιτών μου στο Δήμο Φοινίκης και είμαι βέβαιος πως στις 14 Μαΐου θα απαλλαχτούμε επιτέλους από τα δίχτυα του Έντι Ράμακαι των λασπολόγων που προσπαθούν να μας δηλητηριάσουν για να επιβιώσει ο εξ Αργυροκάστρου κ. Τίποτα .

Δεν υπόσχομαι θαύματα αλλά την αλήθεια, την αφοσίωση μου και ότι ο Δήμος Φοινικαίων θα μπει στις σωστές ράγες μπορώ να το υποσχεθώ.

Καλή Ανάσταση!

Λεωνίδας Παππάς


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...