ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Καιρίδης για Έντι Ράμα: Τα ΄κανε θάλασσα...

​Καιρίδης για Έντι Ράμα: Τα ΄κανε θάλασσα...

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης σε ανάρτηση του, μετέφερε το χθεσινό κλίμα που επικράτησε χθες κατά την ομιλία του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη ο Edi Rama κατάφερε να εκνευρίσει όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σημείο που να ακυρωθεί το δείπνο εργασίας, στο οποίο θα συμμετείχε σε μια σπάνια ευρωπαϊκή πρακτική εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επισήμανε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δε δίστασε να πλέξει το εγκώμιο της Τουρκίας και να συμπεριφέρεται ανατολικά, την στιγμή που Αλβανία επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δημήτρη Καιρίδη

Ο Edi Rama είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Χθες, μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΚΣ) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συνήθως, οι ομιλίες των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι μια καλή ευκαιρία για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας μιας χώρας και τη σύσφιξη των σχέσεων της με άλλες.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, παρά τα καλά αγγλικά και γαλλικά που μίλησε, κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν τους πάντες, σε τέτοιο βαθμό, που οι επικεφαλής όλων των πολιτικών παρατάξεων της ΚΣ, αριστεροί, κεντρώοι και συντηρητικοί, αποφάσισαν να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο μαζί του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Αλβανία επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός της, ωστόσο, φαίνεται να κοιτάει και να συμπεριφέρεται ανατολικά, και δεν απέφυγε το εγκώμιο στην Τουρκία.

Στον αντίποδα της αλβανικής αποτυχίας, βρέθηκε η Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή σημείωσε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Πέτυχε την ομόθυμη καταδίκη της Τουρκίας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα. Την Τουρκία δεν υποστήριξε κανείς, πλην των Αζέρων.

Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στη συζήτηση για τα δυτικά Βαλκάνια και την ουγγρική απόκλιση αλλά και σε ευρύτερα θέματα, όπως τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αλλά και η αποτροπή της ενδεχόμενης αρνητικής επιρροής του Brexit στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η επιτυχία βασίστηκε στη δύναμη και τη συνέπεια των ελληνικών επιχειρημάτων αλλά και σε συμμαχίες με άλλες αποστολές, όπως η ισπανική και, βέβαια, η κυπριακή. Γενικά, η ελληνική παρουσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης έχει βάρος, κύρος και επιρροή. Προφανώς, βοηθάει σε αυτό και η επικεφαλής Ντόρα Μπακογιάννη.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...