DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Διακινούσαν ηρωίνη και κάνναβη από την Αλβανία με … γαϊδούρια!

13082021diakinisihpeiros001

Η πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στη διακρίβωση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση στην χώρα ναρκωτικών ουσιών.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης συνολικά (8) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, επιτήρησης χώρων και ατόμων και με τη χρήση και ειδικών ανακριτικών μεθόδων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των μελών της οργάνωσης, την εγκληματική δραστηριότητά της και την οργανωτική της δομή.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία είχε αναπτύξει πλήρες δίκτυο για την εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης αλλά και ηρωίνης, της μεταφοράς και αποθήκευσής τους, μέχρι και τη διάθεσή τους στους τελικούς αποδέκτες, με σκοπό την αποκόμιση σημαντικών οικονομικών κερδών. Η δράση της οργάνωσης προσδιορίζεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Αρχηγικό μέλος τυγχάνει αλλοδαπός, ο οποίος διηύθυνε την οργάνωση και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη, μεριμνώντας για την εξεύρεση και συγκέντρωση των ναρκωτικών στην Αλβανία, ενώ συντόνιζε τις ενέργειες των υπολοίπων μελών ώστε τα ναρκωτικά να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στην Ελλάδα.

Στο βασικό πυρήνα της οργάνωσης περιλαμβάνονταν (5) ακόμη αλλοδαποί, επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά και εισαγωγή των ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, την αποθήκευσή τους σε εξωτερικά σημεία («καβάτζες») στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και την προώθησή τους με οχήματα στον τελικό τους προορισμό.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη μέλη, αλλοδαπός και ημεδαπή, που είχαν περιφερειακό και υποστηρικτικό ρόλο.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν κατά τις επικοινωνίες τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα αλλοδαπά άτομα (« ghost phones »), ώστε να αποφεύγεται ο εντοπισμός τους.

Από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης, τυγχάνουν ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης (3) από αυτά, που ανήκουν στο βασικό πυρήνα και είχαν συλληφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στο πρόσφατο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, οι οποίες όπως προέκυψε εντάσσονταν στο κύκλο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της οργάνωσης σε:

Σημειώνεται ότι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος της οργάνωσης από τις παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται έως 300.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διοργανώθηκε το 2...
Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του χωριού Ραντάντες γι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...