«Εκτελωνισμός» νέκρων – Η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει ταρίφα στους Βορειοηπειρώτες που επιθυμούν να ταφούν στα πάτρια εδάφη

Σε μια απλή τηλεφωνική συνδιάλεξη με κάποιον φίλο μου, που έχασε έναν δικό του αγαπημένο άνθρωπο, έμαθα το εξής συνταρακτικό: Πηγαίνοντας τον συγχωρεμένο προς την τελευταία του κατοικία, εκτελώντας έτσι την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στο τόπο όπου γεννήθηκε, στο τελωνείο της Κακαβιάς βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Οι υπάλληλοι του τελωνείου, εκτός από όλα τα άλλα χαρτιά που χρειαζόταν για την περίπτωση, ζήτησαν απ' τους οικείους του εκλιπόντα να πληρώσουν και μια ταρίφα 800 ευρώ για "ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ" της σορού!!! Όντας απροετοίμαστοι για αυτό το ενδεχόμενο, οι συγγενείς του εκλιπόντα αποφάσισαν να γυρίσουν πάλι πίσω και να τελέσουν την κηδεία εντός Ελληνικής επικράτειας.

Αυτό το περιστατικό μου κίνησε την περιέργεια για να δω τι συμβαίνει. Αυτό που έμαθα είναι ότι πράγματι υπάρχει ταρίφα "ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ" για τους νεκρούς Βορειοηπειρώτες που επιθυμούν να ταφούν στα πάτρια εδάφη και η ταρίφα είναι αμετάβλητη στα 800 ευρώ. Το ακούσαμε κι αυτό!!

Μετά από ένα διαρκές κυνήγι και πετσόκομα στα επιδόματα, συντάξεις και κάθε είδους πρόνοιας προς τους Βορειοηπειρώτες, το κυνήγι αυτό συνεχίζεται απ' την ελληνική πολιτεία και μετά θανάτου. Πιστεύω, το έγκλημα τους να είναι ένα και μοναδικό. Η μη αλλοίωση της εθνικής τους συνείδησης και υπερηφάνειας.

Η πίστη στην Πατρίδα χρεώνεται με ταρίφα "ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ" μετά θάνατον.

Αυτό που μπορώ να πω, εκτός απ' την οργή και αγανάκτηση είναι ότι η λέξη ντροπή φαντάζει πολύ μικρή για να περιγράψεις το μέγεθος αυτού του τερατουργήματος.

Αναρωτιέμαι: Μήπως κάποια ωραία μέρα ζητήσουν και απ' τους εν ζωή Βορειοηπειρώτες να πληρώνουν ταρίφα "ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ" πηγαίνοντας στην ιδιαίτερη Πατρίδα τους για να συντηρήσουν τα σπίτια τους και τους γονείς τους; Ίδωμεν...

Νικόλαος Παπαηλίας