Αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική παράδοση της Δερόπολης και του Πωγωνίου με την «Κομπανία Βέρδη» (βίντεο)
Ένα αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική παράδοση του Πωγωνίου και της Δερόπολης, με την «Κομπανία Βέρδη», παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 στην εκπομπη το «Αλάτι της Γης».
Τον γνήσιο ήχο της περιοχής μας μεταφέρουν, με τα όργανα και το τραγούδι τους, τα μέλη της «Κομπανίας Βέρδη»: Κώστας Βέρδης (κλαρίνο), Στέφανος Βέρδης (βιολί), Μιχάλης Βέρδης (λαούτο) και Βαγγέλης Βέρδης (ντέφι). Συμμετέχει και ο εξαιρετικός ηπειρώτης τραγουδιστής Γιάννης Λίτσιος, με καταγωγή από τη Δερβιτσάνη της Δερόπολης.
Τα μέλη της κομπανίας κατάγονται από το χωριό Βουλιαράτι της Δερόπολης (σε απόσταση 4 χλμ από τα ελληνοαλβανικά σύνορα), όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ο Κώστας Βέρδης με τον αδελφό του Βαγγέλη. Εκεί, στα γλέντια και στα τοπικά πανηγύρια, μυήθηκαν στην πλούσια μουσική παράδοση της περιοχής, με τα μοιρολόγια, τους χορευτικούς σκοπούς και τα πολύ ιδιαίτερα πολυφωνικά τραγούδια.



Κανένα σχόλιο! Γίνε ο πρώτος.