​Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως: Η Ελλάδα να ορθώσει ανάστημα για τους Βορειοηπειρώτες

​Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως: Η Ελλάδα να ορθώσει ανάστημα για τους Βορειοηπειρώτες

O Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας με αφορμή και τις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία και τη στάση τόσο των Βορειοηπειρωτών όσο και των Ελλαδιτών μετά τις εκλογές, έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες δηλώσεις :

"Τώρα πού καταλάγιασε o θόρυβος τού Τύπου γύρω από τις Αλβανικέςεκλογές, οι οποίες έγιναν την Κυριακή 25 Απριλίου, έχω να παρατηρήσω τα εξής : Ήταν ολέθριο λάθος των Βορειοηπειρωτών να συμπράξουν με τα Αλβανικά κόμματα.Διότι έτσι, δεν φάνηκε η δύναμη του Ελληνικού στοιχείου, κάτι πού αποτελεί υποκάρδιο πόθο των Αλβανών, για να ισχυρίζονταιότι η Βόρειος Ήπειρος έχει αδειάσει και άρα δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνη λόγο γι' αυτήν! Η σύμπραξη, τελικά, των Βορειοηπειρωτών με τα αλβανικά κόμματα, συνετέλεσεστην παταγώδη αποτυχία τους ως προς το αποτέλεσμα, αφού, μόλις και μετά βίας, εξελέγησαν δύο Έλληνες βουλευτές...

Πέρα, όμως, από τις παραπάνω διαπιστώσεις, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πλήρης αφωνία της Ελληνικής Πολιτείας για την πολιτική αναμέτρηση, μέσα. Ελέχθη, ότι αυτό έγινε για να μην τυχόν αλλάξει η συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την ΑΟΖ. Κι ακόμη για να μη θιγή η Τουρκία, η οποία όπως είναι γνωστό, πατρονάρει και πολυτρόπως ενισχύει την γείτονα.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, η Βόρειος Ήπειρος απέμεινε να ανεβαίνει μόνη τον οδυνηρό Γολγοθά της. Και ας μη παραβλέπη η Ελλάδα τους «Τσάμηδες», που σήκωσαν πάλι κεφάλι και προβάλλουν τις εξωφρενικές και παράλογες διεκδικήσεις τους από την Χώρα μας, «ξεχνώντας» τα ανήκουστα εγκλήματα που διέπραξαν στην Θεσπρωτία κατάτην διάρκεια της Ιταλικής πρώτα και μετά της Γερμανικής Κατοχής.

Κατά καιρούς, βέβαια, έχουν γίνει δηλώσεις από επίσημους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες, ότι «δεν υπάρχει τσάμικο θέμα». Αλλά οι «Τσάμηδες», απόγονοι των εγκληματιών εκείνων, οι όποιοι ακολούθησαν τους Γερμανούς στην αποχώρησή τους από την Ελλάδα, για ν' αποφύγουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, συνεχίζουν να συκοφαντούν την Ελλάδα για… «γενοκτονία»εις βάρος τους. Εννοείται ότι γι' αυτές τις κινητοποιήσεις υποκινούνται υπογείως από το αλβανικό κράτος. Και το λίγο – λίγο τώρα, αύριο μπορεί να γίνει τεράστιο θέμα και να πάθουμε ότι πάθαμε με το Σκοπιανό, που τρέχουμε και δεν φθάνουμε…

Είναι, λοιπόν, καιρός, η Ελλάδα να ορθώση το Ανάστημα της και με φωνή ισχυρή να απαίτηση από την Αλβανία να σεβασθή τα δικαιώματα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Να μιλήση με παρρησία, όπως έπραξε τελευταία ό Έλληνας ΥΠΕΞ στην Τουρκία. Γιατί αν συνεχίσουμε να σιωπούμε, φόβος υπάρχει μήπως προστεθή ένα ακόμη τμήμα του Ελληνισμού στις «αλησμόνητες πατρίδες». Αλλά τότε, θα είμαστε αναπολόγητοι απέναντι στον Θεό, στο Έθνος και στην Ιστορία".

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

​Η Εξεταστική Επιτροπή ενέκρινε την τελική έκθεση ...
Μήνυμα Ν. Δένδια για τα 40 χρόνια από την ένταξη τ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

10 Ιουνίου 2021
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Μάνλτιν Σίγκα (Madeline Singas) και κατ΄επέκταση για τη...
04 Ιουνίου 2021
Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν συνολικά για την ανοικοδόμηση του Ιε...
01 Ιουνίου 2021
Μια ισχυρή υποψηφιότητα για μια από τις σημαντικότερες θέσεις που έχει λάβει ομογενής λειτουργός της...
29 Μαϊος 2021
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτε...
07 Ιουνίου 2021
Λένε πως όχι μόνον οι τρόποι ζωής επαναλαμβάνονται, αλλά και οι ίδιοι οι καιροί. Στεναχώριες και πίκ...
06 Ιουνίου 2021
Μέσα στον Απρίλιο ο Πρόεδρος Ερντογάν εγκαινίασε ένα νέο νοσοκομείο στην πόλη Φίερ της Αλβανίας, το ...
06 Ιουνίου 2021
H ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αν και παραμένει ψηλά και στην ατζέντα της Αθήνας, προσκρούε...
04 Ιουνίου 2021
Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά στη διαχείριση των εμβολίων έστειλε για μια ακόμα φορά την αλβανική ηγεσία στη...