Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή  της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών Έκθεση EUROPOL: Η Αλβανία παραμένει κύρια πηγή της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ – Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για το εμπόριο ναρκωτικών

H Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης «Αξιολόγηση της απειλής του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος» της EUROPOL, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αλβανικά εγκληματικά δίκτυα είναι πολύ καλά οργανωμένα και λειτουργούν βάσει των αρχών της ιεραρχίας, ενώ προστίθεται ότι ο σεβασμός αποκτάται μέσω της βίας. Η Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή φυτικής κάνναβης που διακινούνται στην ΕΕ. Τα εγκληματικά δίκτυα που ασχολούνται με τo εμπόριο κάνναβης είναι πολύ οργανωμένα.

Σε περίπου 108 σελίδες της έκθεσης, γίνεται αναφορά στην επίθεση που έκανε η Ισπανική Αστυνομία στην αλβανική ομάδα που καλλιέργησε κάνναβη σε ορισμένες ήσυχες περιοχές στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ενώ έγιναν επίσης κατασχέσεις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς την Ολλανδία . Παρά τις αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, με κλειστά σύνορα, οι Αλβανοί διακινητές κατάφεραν και πάλι να κατατάσσονται στην κορυφή της διακίνησης κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας απειλή για την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης.

Μέτα: Τα ναρκωτικά και η διακίνηση αμαυρώνουν την εικόνα της Αλβανίας και την καταστρέφουν

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Europol, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ανθέλληνα Εντι Ραμα ότι είναι υπεύθυνη για την εικόνα της χώρας την οποία μαυρίζουν το εμπόριο ναρκωτικών. Τονίζοντας πως η 25η Απριλίου αποτελεί και ένα δημοψήφισμα ώστε τα ναρκωτικά να αποτελέσουν παρελθόν.

Βλάσσης: Έφτασε η ώρα που οι Έλληνες του εξωτερικο...
​Η Ελλάδα επιστρέφει στα Βαλκάνια: Σχέδιο – ανάχωμ...

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...