Σε μια δύσκολη εποχή λόγω της πανδημίας και σε πείσμα των καιρών οι γυναίκες της Δρόπολης αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Συνεταιρισμό Γυναικών «ΔΡΟΠΟΛΗ». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει στην προβολή και την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο τόπο μας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Γνωρίζοντας το γεγονός πως οι γυναικείοι συνεταιρισμοί αποτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αποφασίσαμε να τολμήσουμε μια τέτοια πρωτοπόρα προσπάθεια και να ιδρύσουμε τον Συνεταιρισμό Γυναικών «ΔΡΟΠΟΛΗ».

Λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που έχει μια τέτοια πρωτοβουλία, αλλά και τις πολλές δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, θα προσπαθήσουμε μέσα από τον Συνεταιρισμό, να πετύχουμε την εύρεση λύσεων για την ενασχόληση των γυναικών με κάτι που να τους αρέσει και τους ενδιαφέρει, την ενίσχυση των οικογενειακών εισοδημάτων τους, καθώς και την προώθηση διαφόρων προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας.

Οι δραστηριότητές μας αφορούν την παραγωγή γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων με εποχιακά φρούτα, την παραγωγή τραχανά γλυκού και ξινού, την παραγωγή διάφορων λικέρ, καθώς και την προώθηση προς πώληση μελιού, τσαγιού, μπαχαρικών, αποξηραμένων καρπών κ.ά. που παράγονται στον τόπο μας.

Η συμπαράσταση και η βοήθειά σας σίγουρα θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε.

Ευχαριστούμε πολύ!

Η δημοσιογραφική ομάδα του dropolinews.gr εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους και μακάρι να είναι το έναυσμα και για άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.