DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Χορηγία $600.000 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αρχιεπισκοπή για την Ελληνική Παιδεία

elpidoforos-arxiepiskopi-proti-mera-1_17_0_type13265

Το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» έδωσε χορηγία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ύψους $600,000 χιλιάδων δολαρίων για την ενίσχυση της Ελληνικής Παιδείας, σύμφωνα με ανακοινωθέν του αρμόδιου Τμήματος Παιδείας της Αρχιεπισκοπής. Αναμένεται να βοηθηθούν προγράμματα του Γραφείου Παιδείας, να επεκταθούν οι υπηρεσίες προς τους μαθητές και την επαγγελματική ανάπτυξη των διδασκόντων.

Η καινούργια χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου προστίθεται στις πολλαπλές μέχρι τώρα προσπάθειες και χορηγίες για την υποστήριξη και διεύρυνση της Ελληνικής Παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παρούσα χορηγία θα προστεθεί στις ήδη χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα ύψους πλέον των $4 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν βοηθήσει καθοριστικά χιλιάδες μαθητές, ενώ προαγάγουν τη συνεργασία ανάμεσα στους δασκάλους και τα σχολεία. Συμπεριλαμβάνονται προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ανάμεσα στα άλλα και του σχολείου του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Νέα Υόρκης, της κοινότητας του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κηρυξ.

Τονίζεται ότι η καινούργια χορηγία θα συμβάλλει στην υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης για τους δασκάλους εντός της Αρχιεπισκοπής, την ενδυνάμωση των μεθόδων και της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, την διαφοροποίηση στην αίθουσα διδασκαλίας, τις τεχνολογίες για την εκπαίδευση και άλλα. Επίσης θα καταστήσει δυνατή την θέσπιση ενός προγράμματος πιστοποίησης δασκάλων με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ελλάδα και εκπαίδευσης δασκάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser στον Καναδά.

Επίσης η χορηγία θα βοηθήσει παιδικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μίας καινούργιας Νεανικής Χορωδίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ηλικίας 10 έως και 18 ετών.

Σε γραπτή δήλωση του η οποία εμπεριέχεται στο ανακοινωθέν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε: «Είμαστε ευγνώμονες στη συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Με την γενναιοδωρία του, το πρόγραμμα μας της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική θα εξακολουθήσει να αυξάνει και να εμπνέει τα παιδιά στα σχολεία μας. Κατά τη διάρκεια τούτης της πανδημίας, οι οικογένειες και οι κοινότητες μας έχουν πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Η χορηγία αυτή θα μας βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την σπουδαία αποστολή μας».

Ο Ανδρέας Δρακοπούλος συμπρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε γραπτή δήλωσε του ανέφερε πως «από την ίδρυση του πριν από 25 χρόνια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δώσει σημαντική υποστήριξη στις προσπάθειες διατήρησης και επέκτασης των σπουδών της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού παγκοσμίως, ιδιαίτερα στη Βόρειο Αμερική. Τα ελληνικά Σχολεία παρέχουν μία εξαιρετικά πολύτιμη υπηρεσία στα νέα παιδιά, καλλιερώντας την αγάπη για την Ελληνική γλώσσα η οποία, ελπίζεται πως θα διαρκέσει για μια ολόκληρη ζωή». Ο κ. Δρακόπουλος συμπλήρωσε πως «είμαστε χαρούμενοι γι' αυτή την συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Τμήμα της Ελληνικής Παιδείας και ελπίζουμε πως μία κεντρική και συστηματική εκπαιδευτική προσέγγιση η οποία παρέχει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με σοβαρές δυνατότητες και μία αίσθηση κατεύθυνσης θα βοηθήσει τα σχολεία των Ελληνοαμερικανικών κοινοτήτων ανά τη χώρα όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να προσβλέπουν σ' ένα λαμπρότερο μέλλον». 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...