DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συναντήσεις Γκατζογιάννη με Έντι Ράμα και με τον Φρέντυ Μπελέρη στην φυλακή

Συναντήσεις Γκατζογιάννη με Έντι Ράμα και με τον Φρέντυ Μπελέρη στην φυλακή

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Διονύση-Φρέντυ Μπελέρη έκανε ένα επί πλέον σημαντικό, ουσιαστικό και ελπιδοφόρο βήμα.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Νικόλαος Γκατζογιάννης επισκέφθηκε τα Τίρανα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον υπουργό δικαιοσύνης Ulsi Manja, μέσω των οποίων εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των απανταχού Ηπειρωτών και της ομογένειας για την παράνομη σύλληψη και προφυλάκιση του Διονύση-Φρέντυ Μπελέρη και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά ζήτησε και επισκέφθηκε στην φυλακή τον Φρέντυ Μπελέρη και του διεμήνυσε ότι η Πανηπειρωτική και η ομογένεια στέκονται σθεναρά στο πλευρό του και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απελευθέρωσή του.

Στο στιγμιότυπο από την προ ενός έτους επίσκεψη της ηγεσίας της Πανηπειρωτικής στην Χειμάρρα, από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Ζιώγκας,, Διονύσης Μπελέρης, Ιωάννης Κατσίμπαρης και Γιώργος Νάνης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Συνομιλώντας χθες με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Ιωάννη Κατσίμπαρη άθελα ο νους πήγε στον τιτάνιο αγώνα και στις πρωτοβουλίες της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας για την απελευθέρωση των πέντε ηγετικών στελεχών της «Ομόνοιας» που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια του προγκρόμ εις βάρους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ακολούθησε μετά την φονική επίθεση στο στρατιωτικό φυλάκιο της Άνω Επισκοπής νομού Αργυροκάστρου τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου 1994. Αν και πέρασαν ήδη τρεις δεκαετίες από τότε εντούτοις η ιστορία επαναλήφθηκε εν έτη 2023 με την σύλληψη του Φρέντυ Μπελέρη και δεν αποκλείεται όπως και η πρώτη έτσι και η σημερινή να καταλήξουν σε μια δίκη παρωδία.

Μετά το πέρας των συναντήσεων του Νίκου Γκατζογιάννη στα Τίρανα η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου Ιωάννη Κατσίμπαρη:

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής έκανε σήμερα (Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023) πρόσθετες κινήσεις προς την απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας κύριου Διονύση-Φρέντυ Μπελέρη!

Ο επίτιμος πρόεδρος Νικόλαος Γκατζογιάννης, αριστερά και ο νυν πρόεδρος Γιάννης Κατσίμπαρης

Μετά από προσεκτική και συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κύριος Νικόλαος Γκατζογιάννης (Nicholas Gage) συνάντησε σήμερα προσωπικά στα Τίρανα τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κύριο Εντι Ράμα και συζήτησε μαζί του τις πτυχές της κράτησης του κύριου Μπελέρη! Ακολούθησε προσωπική συνάντηση του κυρίου Γκατζογιάννη (Gage) με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας όπως και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της γείτονος χώρας στις οποίες ο κύριος Γκατζογιάννης εξέφρασε δριμύτατα την διαφωνία του με την φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου και ζήτησε την γρήγορη απελευθέρωση του κυρίου Μπελέρη και λύση του προβλήματος.

Μετά τις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες ο κ. Γκατζογιάννης επισκέφθηκε τον δήμαρχο της Διονύση στην φυλακή και τον διαβεβαίωσε ότι η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία δεν τον έχει ξεχάσει και ότι αγωνίζεται ακατάπαυτα για την απελευθέρωση του.

Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Α. εκφράζουν για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη τους στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Διονύση-Φρέντυ Μπελέρη και ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του!

Εύχονται να πρυτανεύσει η λογική και να αρχίσει να λειτουργεί σωστά το κράτος δικαίου στην Αλβανία όπως αρμόζει σε ένα σύμμαχο κράτος του ΝΑΤΟ και ένα μελλοντικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής παραμένει αρωγός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των υπόλοιπων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και για ακόμα μία φορά οδηγεί τις εξελίξεις στην προάσπιση αυτών!


anamniseis.net


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...