DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συμβούλια Γονέων Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Μονάχου: “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί”

Συμβούλια Γονέων Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Μονάχου: “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί”

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν τα Συμβούλια Γονέων Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Μονάχου την οποία συνυπογράφουν το 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μονάχου και ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου Μονάχου. 

Στην ανακοίνωση καταγγέλλουν εμπαιγμό και αδιαφορία από την πλευρά των υπευθύνων και δηλώνουν την ετοιμότητά τους για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα Συμβούλια/Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ελληνικών σχολείων Μονάχου ενημερώνουν για τις ενέργειές τους και τις εξελίξεις στο στεγαστικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το 4ο Δημοτικό "Αριστοτέλης" και το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των γονέων στις 14.12.2023 έξω από το Γενικό Προξενείο Μονάχου, η ενημέρωση που έλαβε η επιτροπή από τον κ. Πρόξενο ήταν ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με προσωπική συνάντηση που θα γινόταν πριν τα Χριστούγεννα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, καμία ενημέρωση επί της ουσίας και αναπάντητα ερωτήματα.

Την περασμένη εβδομάδα συντάξαμε μια καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τη διοικητική αμέλεια της μη-εφαρμογής του δικαιώματος μονομερούς ανανέωσης του ισχύοντος συμβολαίου, σύμφωνα με την Παράγραφο 4 αυτού. Η διοικητική αυτή αμέλεια έχει φέρει την κατάσταση στο σημερινό αβέβαιο καθεστώς.

Παρ' όλες τις προσπάθειές μας τις τελευταίες μέρες για σοβαρή ενημέρωση, αντιμετωπίσαμε την ανήκουστη συμπεριφορά του πινγκ-πονγκ από το Γενικό Προξενείο Μονάχου στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μονάχου και τανάπαλιν. Βέβαια, σε αυτό το πινγκ-πονγκ συμμετέχει και η Ελληνική Πολιτεία με τα αρμόδια Υπουργεία της, χωρίς κάποιος να θεωρείται ή να έχει ορισθεί εκεί υπεύθυνος για κάτι τέτοιο.

Και ρωτούμε λοιπόν, πόσο υπεύθυνοι μπορεί να είναι για να καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας, όταν δεν είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη να μας ενημερώσουν για θέμα του οποίου έχουν τον αποκλειστικό χειρισμό; Θεωρούν τους εαυτούς τους ακριβούς για να συναναστραφούν και να μιλήσουν με γονείς;

Οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι τους οποίους η Πολιτεία έχει διορίσει να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας, αποδεικνύουν με τους χειρισμούς τους το τελευταίο διάστημα στο Μόναχο (βλέπε, κλείσιμο "Πυθαγόρα", συγχώνευση σχολείων, κενά εκπαιδευτικών, κτλ., κτλ.) ότι είναι ανίκανοι για το χρίσμα αυτό. Δυστυχώς, φαίνεται να έχει ανάψει το φιτίλι της έκρηξης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από το Μόναχο, το οποίο χαίρει γενναίας πολιτειακής επιχορήγησης (συγκεκριμένα Βαυαρικής) η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το λειτουργικό κόστος.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, ο εμπαιγμός πρέπει να λάβει τέλος. Γι αυτό, εάν δεν ενημερωθούμε άμεσα για τις εξελίξεις και εάν η πορεία του (τεχνηέντως;) δημιουργηθέντος προβλήματος δεν έχει το αίσιο τέλος που όλη η Ομογένεια επιθυμεί, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες ίσως δε θα αρέσουν και δε θα έχουν προηγούμενο».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...
15 Φεβρουαρίου 2024
Η Διεθνής Επιτροπή Εθνολογικής Έρευνας (Δ.Ε.Ε.Ε), που συστάθηκε από την Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λον...