DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών και Ποντίων τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

​Η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών και Ποντίων τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τους ιστορικούς συλλόγους Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρων της Ηπείρου» και Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, τίμησαν την μνήμη των ηρώων και των πεσόντων του Έπους του '40.

Οι εκδηλώσεις ένεκα των απαγορευτικών μέτρων για τις συναθροίσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιορίστηκαν μόνο στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων, των πεσόντων και των αγωνιστών που τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

Οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων και οι ομογενείς μετά το πέρας του μνημοσύνου έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ακάθιστο Ύμνο (Τη Υπερμάχω Στρατηγώ) και ευχήθηκαν όπως του χρόνου τους αξιώσει ο Θεός μετά την Θεία Λειτουργία να συμμετάσχουν στην πορεία και να εορτάσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση. 



Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς

πηγη:anamniseis.net


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...