Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε χθες Κυριακή γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλοι για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου, το οποίο θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.

Ανάμεσά τους και η ελληνικής καταγωγής πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα Τζεν Ψάκι, η οποία αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η Τζενιφερ Ψάκι, γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978, στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

Οι ρίζες της, σύμφωνα με την Wikipedia, είναι επίσης Ιρλανδικές αλλά και Πολωνικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα, η σχέση της Ψάκι με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν ανέλαβε τη θέση αναπληρωτή εκπροσώπου της απόλυτα επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας. Διαχρονικά, απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του πρώην Προέδρου, ενώ τα Αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.


Κατά την ίδια πηγή, η ομογενής Ψάκι έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη.

Στην πρώτη της αντίδραση μετά την επιλογή της ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση

πηγη:hellasjournal.com