DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ στην ελληνική ομογένεια στη Φλόριντα

xrysoulakis-2

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Φλόριντα των ΗΠΑ, από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022, συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Χρυσουλάκης συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο «Αθηναϊκή Ακαδημία» στο Clearwater στη Φλόριντα, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Τάμπα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής. Ο κ. Χρυσουλάκης συμμετείχε, επίσης, σε σύσκεψη που διοργάνωσε το ελληνικό σχολείο «Πλάτων» σχετικά με τη διδασκαλία των ελληνικών, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια. Στις εκδηλώσεις των δύο σχολείων ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη. Ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των σχολείων, καθώς και στο καινούργιο παράρτημα της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» στο Ft Myers, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο κ. Χρυσουλάκης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Δήμαρχο του Tarpon Springs, Χρυσόστομο Αλαχούζο, ενώ επισκέφθηκε και τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριντα, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, Μάικ Αλεξάνδρου σχετικά με τις δράσεις τους. Ο κ. Χρυσουλάκης από την πλευρά του ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας που έχουν σκοπό να συνδέσουν την ελληνική ομογένεια με το μητροπολιτικό κέντρο, καθώς και για την ψήφο των Αποδήμων, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των προξενικών υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Tarpon Springs, ο επικεφαλής της παρέλασης κ. Σισώης προσκάλεσε τον κ. Χρυσουλάκη να παρευρεθεί στην παρέλαση στο Tarpon Springs, η οποία θα λάβει χώρα με την ευκαιρία των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.

O κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε ακόμη τον Σύλλογο των Ελλήνων στην πόλη Naples της Φλόριντα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, καθώς και το τοπικό Τμήμα της AHEPA, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ομογενείς της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στην Τάμπα, όπου ενημερώθηκε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Τσώκο για τρέχοντα ζητήματα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ομογενών στη Φλόριντα, ενώ διαπίστωσε την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την ψηφιοποίηση και απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και με τη σύνδεση του Προξενείου με το Μητρώο Πολιτών.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...