Η Νικόλ Μαλλιωτάκη προστίθεται στους Ελληνοαμερικανούς Βουλευτές στο Κονγκρέσσο, μετά την διαφαινόμενη μεγάλη νίκη της στην Περιφέρεια 11 της Νέας Υόρκης. Επικράτησαν, εύκολα ή δύσκολα, οι Ντίνα Τάιτους, Τσάρλι Κριστ, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας. Χωρίς αντίπαλο οι Γιάνναρης - Ραπτάκης, εκπληκτική νίκη από Σακέλλο για την Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, επανεξελέγη ο Τζέιμς Σκουφής, ήττα για τον Ανδρέα Γουναρδή.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Στην Περιφέρεια 11 της Νέας Υόρκης, η υποψήφια Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) να εξασφαλίζει μια διαφορά της τάξεως των 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου της, Μαξ Ρόουζ (Max Rose).

Στην Περιφέρεια 1 του Νιου Χάμσαϊρ, ο νυν Ομοσπονδιακός Βουλευτής Κρις Πάππας (Chris Pappas) από το Δημοκρατικό Κόμμα, επικράτησε του Ρεμπουπλικανού Ματ Μάουερς (Matt Mowers), με μια διαφορά που τα ξημερώματα κυμαινόταν στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην 12η Περιφέρεια της Φλόριδας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) έλαβε ποσοστό που ξεπέρασε το 60% με την αντίπαλό του, την Δημοκρατική Κίμπερλυ Ουόκερ (Kimberly Walker) να περιορίζεται κοντά στο 37%..

Στην 13η Περιφέρεια της Φλόριδα, ο Δημοκρατικός ελληνο-κυπριακής καταγωγής Ομοσπονδιακός Βουλευτής Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) -από το ελληνικής προέλευσης Χριστοδούλου- αποσπά ένα ποσοστό κοντά στο 52% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του από το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, Άννα Παουλίνα Λούνα (Anna Paulina Louna) κινείται στο 45 με 46%, με την μάχη να έχει κριθεί και τον ομογενή να επανεκλέγεται.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) κέρδισε με άνεση τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τσαρλς Άντονυ (Charles Anthony). .

Στην 1η Περιφέρεια της Νεβάδα, η Ομοσπονδιακή Βουλευτής Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) από το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε με μεγάλη διαφορά στην μάχη με την Ρεπουμπλικανή αντίπαλό της, Τζόις Μπέντλεϊ (Joyce Bentley). .

Στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, ο ομογενής Ρεμπουπλικανός υποψήφιος Ομοσπονδιακός Βουλευτής, Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), ένας από τους τρεις Αμερικανούς που έσωσαν την αμαξοστοιχία στο Παρίσι από μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση το 2015, δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς συγκέντρωσε 45,2% ενώ ο επί χρόνια Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, και αντίπαλός του, Πήτερ Ντε Φάζιο (Peter De Fazio), έλαβε 52,7%. .

Στις Πολιτειακές Εκλογές και την Περιφέρεια 64 της Πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης, ο ομογενής Ρεμπουπλικανός Μιχάλης Ταννούσης έλαβε ποσοστό πάνω από 60% και εξελέγη πανηγυρικά.

Στην Περιφέρεια 26 της Πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης, ο Ιωάννης - Αλέξανδρος Σακέλλος επικράτησε του αντιπάλου του, Έντουαρντ Μπράουνστιν, σε μια νίκη που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Στην 39η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, επανεξελέγη ο Τζέιμς Σκουφής. Αντίθετα, ο Ανδρέας Γουναρδής δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε από τον Ιταλο-Αμερικανικό αντίπαλό του, Βίτο Μπρούνο, στην Περιφέρεια 22 της Πολιτειακής Γερουσίας.

πηγή: Εθνικός Κήρυκας