DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Μ. Χαρακόπουλος: Η ομογένεια στις ΗΠΑ πολύτιμη ασπίδα προστασίας των εθνικών μας δικαίων

8ac17b20f0cc4c1780f0cb3edf09d00e

«Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ, όπως και η δυναμική ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι πολύτιμη ασπίδα προστασίας των εθνικών μας δικαίων στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης υπερασπίζεται σταθερά τα συμφέροντα του ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου έναντι κάθε επιβουλής. Είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα και υπερήφανοι για την αφοσίωσή του στην προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζον Σαρμπάνη.

Ο κ. Χαρακόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, ενημέρωσε τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή για τις δράσεις της ΔΣΟ, με προεξέχουσα την εκστρατεία διάσωσης της Αγίας Σοφίας, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του εναπομείναντος χριστιανικού πληθυσμού στην Μέση Ανατολή που κινδυνεύει με ολοκληρωτική εξαφάνιση λόγω του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΔΣΟ είχε συναντήσεις στην ελληνική πρεσβεία, στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ, καθώς και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σημειώνεται ότι τις συναντήσεις συντόνισε ο επιτετραμμένος της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον πρέσβης Θεόδωρος Μπιζάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «οι ομογενειακές οργανώσεις στις ΗΠΑ αποτελούν μια εξαιρετικά πολύτιμη συνισταμένη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο της προώθησης και της υπεράσπισης των ελληνικών δικαίων στα σημαντικότερα κέντρα αποφάσεων. Αυτό το έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες, με τις διαρκείς παρεμβάσεις τους προς την εκάστοτε αμερικανική ηγεσία. Η δράση τους έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, συμβάλλοντας καθοριστικά σε κρίσιμες επιλογές υπέρ της Ελλάδος, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις που προκύπτουν από τον αναθεωρητισμό της γείτονος Τουρκίας. Η προσπάθειά τους ενισχύεται, όμως, και από το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις δυτικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εναντίον κάθε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των ανεξάρτητων κρατών».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΔΣΟ επισκέφθηκε την κυπριακή Πρεσβεία, όπου είχε συνάντηση με τον πρέσβη Ευάγγελο Σάββα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...