ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Υπόλογη η Αλβανία και για την εμπορία ανθρώπων - Αρνητική η έκθεση του Yπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Υπόλογη η Αλβανία και για την εμπορία ανθρώπων - Αρνητική η έκθεση του Yπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Υπόλογη για ένα ακόμη ζήτημα που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται η Αλβανική Κυβέρνηση.

Τη φορά αυτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα βάσει της ετήσιας έκθεσης του Υπουργείου Εξωτερικών για την εμπορία ανθρώπων! Η Έκθεση αναφέρεται σε 190 χώρες του κόσμου, με την Αλβανία να κατατάσσεται στη δεύτερη βαθμίδα των χωρών, που περιλαμβάνει όσες δεν συμμορφώνονται με τα ελάχιστα πρότυπα, αλλά καταβάλλουν προσπάθειες για να το επιτύχουν.

Η Έκθεση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και αναφέρεται στο 2022, υπογραμμίζει ότι «η Κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρούσε πλήρως το ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, αλλά καταβάλλει προσπάθειες για να το πράξει», για να κάνει όμως συγκεκριμένες αναφορές στη συνέχεια που αναδεικνύουν την πραγματική συμπεριφορά και στάση της Αλβανικής Κυβέρνησης και στο μείζον αυτό ζήτημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλιστα επίκαιρο έχει και η επισήμανσή της ότι δεν έχει καταδικαστεί κανένας διακινητής, κάτι που έμμεσα αποκαλύπτει και το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει και στον τομέα αυτό, αλλά και την ενθάρρυνση που παρέχεται σε κάθε επίδοξο διακινητή να συνεχίσει τη δράση του, από την οποία επιβαρύνονται και χώρες όπως η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Έκθεση επισημαίνει: «Η Κυβέρνηση δεν τήρησε τα ελάχιστα πρότυπα σε αρκετούς βασικούς τομείς. Η Κυβέρνηση δεν καταδίκασε κανέναν διακινητή και εντόπισε λιγότερα θύματα. Η Κυβέρνηση συνέχισε να εφαρμόζει ασυνεπώς διαδικασίες ελέγχου για ευάλωτους πληθυσμούς, ιδιαίτερα μετανάστες, αιτούντες άσυλο, κοινότητες Ρομά και Βαλκανοαιγυπτιακές κοινότητες και παιδιά, και οι κινητές μονάδες αναγνώρισης θυμάτων συνέχισαν να είναι υποχρηματοδοτούμενες και υποστελεχωμένες. Η Κυβέρνηση δεν διέθεσε επίσης πόρους για τις προσπάθειες επανένταξης των θυμάτων, τα συντονιστικά όργανα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων δεν πραγματοποιήσαν συνεδριάσεις…».

Αν η Κυβέρνηση Ράμα, ήταν υπόλογη μόνο για το θέμα της εμπορίας ανθρώπων, θα μπορούσε κάποιος να δείξει μια κατανόηση για τις χώρες εκείνες οι οποίες είναι πρόθυμες να ανοίξουν την «πόρτα» της Ε.Ε. «παραβλέποντας» την ανατολίτικη συμπεριφορά της.

Όμως οι αρνητικές εκθέσεις κατά της Αλβανίας και ειδικά της Κυβέρνησης Ράμα, είναι πλέον ρουτίνα, καθώς έχουν προηγηθεί και άλλες, όπως π.χ. αυτές για τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών τομέα στον οποίο επίσης κάνει… πρωταθλητισμό, αλλά και στον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τον οποίο «κωφεύουν» οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμη και στην τελευταία περίπτωση της παράνομης σύλληψης και κράτησης του εκλεγέντος Δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Το θέμα Μπελέρη -αν και έχει ατονήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα- θεωρείται βέβαιο ότι θα επανέλθει στο προσκήνιο με μεγαλύτερη ένταση και «μεταφερόμενο» στις Βρυξέλλες από τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, κάτι για το οποίο προϊδέασε σε συνέντευξή του ο τ. Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 


Πρωινός Λόγος 


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...