DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Χαιρετισμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για την 30η επέτειο της ίδρυσης της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

20210111-224331

 Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» στη Δερβιτσάνη.

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο αυτή την ιστορική ημέρα.

Χαιρετίζω αυτή την επέτειο με ιδιαίτερα συναισθήματα συγκίνησης και σεβασμού για τις τρεις δεκαετίες σκληρής προσπάθειας και αγώνων της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζει τις αγωνίες και τις προσδοκίες των Ελλήνων της Αλβανίας. Συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας

Το Κίνημα Αλλαγής όπως στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας με πρωτοβουλίες για όλους τους Βορειοηπειρώτες, τόσο γι αυτούς που ζουν στην Αλβανία, όσο και γι αυτούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Γνωστές είναι οι τρείς πρόσφατες παρεμβάσεις μας στη Βουλή προκειμένου να χορηγηθεί το πλήρες ποσό της Εθνικής Σύνταξης στους ασφαλισμένους συμπατριώτες μας Βορειοηπειρώτες και η αντιμετώπισή τους ισότιμα με όλους τους Έλληνες καθώς και οι παρεμβάσεις μας στην Ευρωβουλή.

Προτεραιότητα για μας είναι η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Επιδιώκουμε την καλή γειτονία με την Αλβανία καθώς και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της η οποία προϋποθέτει το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Σε αυτή τη δύσκολη και επίπονη συγκυρία που διανύει η χώρα μας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σας.

Επιθυμούμε να ευημερεί η ελληνική μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες με ασφάλεια και πρόοδο. Αποτελείτε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Με τη βεβαιότητα ότι η φετινή επέτειος θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας, δραστήριας, ενωτικής και δημιουργικής πορείας, εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, δύναμη, χαμόγελο και αισιοδοξία ότι η περιπέτεια της πανδημίας θα τελειώσει σύντομα.

Η Αλβανία έλαβε εμβόλια, όχι όμως μέσω Ελλάδας
Χαιρετισμός Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Αυγούστου 2022
Σε κλίμα συναίνεσης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του...
22 Ιουλίου 2022
Τον θρήνο του για την αιχμαλωσία της Μεγάλης Εκκλησίας, της «πολύτιμης Αγίας Σοφίας μας η οποία κατα...
20 Ιουλίου 2022
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών το Διοικητ...
11 Ιουλίου 2022
Πρόγραμμα φιλοξενίας νεολαίας απόδημου ελληνισμού από τη Μελβούρνη στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελ...
07 Αυγούστου 2022
Ο κίνδυνος από την ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου και η κατάσταση στη Βοσνία Η ένταση που προξενή...
04 Αυγούστου 2022
Καταπέλτης κατά όσων επιχειρούν να δημιουργήσουν εκ του πλαγίου «βλάχικο ζήτημα» στην Ελλάδα, αλλά κ...
27 Ιουλίου 2022
Το ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους, δεν φαίνεται...
24 Ιουλίου 2022
Στο πεδίο των ελληνοαλβανικών σχέσεων, εκτός των άλλων, αναδεικνύονται πολλές αδυναμίες στην άσκηση ...