ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Χαιρετισμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για την 30η επέτειο της ίδρυσης της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

20210111-224331

 Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» στη Δερβιτσάνη.

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο αυτή την ιστορική ημέρα.

Χαιρετίζω αυτή την επέτειο με ιδιαίτερα συναισθήματα συγκίνησης και σεβασμού για τις τρεις δεκαετίες σκληρής προσπάθειας και αγώνων της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζει τις αγωνίες και τις προσδοκίες των Ελλήνων της Αλβανίας. Συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας

Το Κίνημα Αλλαγής όπως στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας με πρωτοβουλίες για όλους τους Βορειοηπειρώτες, τόσο γι αυτούς που ζουν στην Αλβανία, όσο και γι αυτούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Γνωστές είναι οι τρείς πρόσφατες παρεμβάσεις μας στη Βουλή προκειμένου να χορηγηθεί το πλήρες ποσό της Εθνικής Σύνταξης στους ασφαλισμένους συμπατριώτες μας Βορειοηπειρώτες και η αντιμετώπισή τους ισότιμα με όλους τους Έλληνες καθώς και οι παρεμβάσεις μας στην Ευρωβουλή.

Προτεραιότητα για μας είναι η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Επιδιώκουμε την καλή γειτονία με την Αλβανία καθώς και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της η οποία προϋποθέτει το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Σε αυτή τη δύσκολη και επίπονη συγκυρία που διανύει η χώρα μας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σας.

Επιθυμούμε να ευημερεί η ελληνική μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες με ασφάλεια και πρόοδο. Αποτελείτε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Με τη βεβαιότητα ότι η φετινή επέτειος θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας, δραστήριας, ενωτικής και δημιουργικής πορείας, εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, δύναμη, χαμόγελο και αισιοδοξία ότι η περιπέτεια της πανδημίας θα τελειώσει σύντομα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Νοεμβρίου 2022
Οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Κογκρέσο, σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση κα...
25 Οκτωβρίου 2022
Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...
06 Νοεμβρίου 2022
Λαογραφικό Φεστιβάλ Μειονοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Π.Σ. Άγιος Κοσμάς Λιβαδειάς με την οι...
05 Νοεμβρίου 2022
Έχω υποστηρίξει και άλλες φορές ότι τα Τίρανα εργάζονται διαχρονικά με υπόγειες πολιτικές «ήπιου διω...