ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το ΤΕΕ Ηπείρου ζητά ενημέρωση από το υπουργείο για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς

Το ΤΕΕ Ηπείρου ζητά ενημέρωση από το υπουργείο για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς

Με επιστολή που απευθύνει προς τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, το ΤΕΕ Ηπείρου, ζητά επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς, ως τμήμα Δυτικού άξονα Κακαβιά– Καλαμάτα.

Αναλυτικά στην επιστολή ο πρόεδρος της Διοικούσα Επιτροπή Ιωάννης Τσίγκρος αναφέρει:

Ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας οδού έχει χαρακτηρισθεί ως έργο Εθνικής σημασίας (ΦΕΚ 1339/Β΄/14.09.2006), αποτελεί τμήμα του Δυτικού άξονα (Κακαβιά – Καλαμάτα), εντάσσεται στο κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών – ΤΕΝ (Απόφαση 1692/96/ΕΕ) και ως εκ τούτου είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός του και η ολοκλήρωση του, το συντομότερο δυνατόν.

Σε μια εποχή όπου η περιοχή μας αναπτύσσεται ταχύτατα μετά τη λειτουργία των δύο οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και της μη ολοκληρωμένης ακόμη Ιόνιας οδού, θεωρούμε ότι τάχιστα η δεύτερη οφείλει να καταλήξει στον σχεδιασμένο προορισμό της. Αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της περιοχή μας, η σύνδεση αυτής με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα, έχοντας χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, με διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας και τετράιχνης διατομής.

Η ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας οδού - με τα παραπάνω χαρακτηριστικά- μέχρι τα σύνορα της χώρας μας, είναι αναγκαία για την περιοχή μας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, τη συνεκτικότητα του εσωτερικού οδικού δικτύου, τις συνδυασμένες μεταφορές από και προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, τη συνδεσιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση με ταχύτητα και άνεση.

Θέση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ είναι πως κάθε σχεδιασμός και προγραμματισμός της Πολιτείας που αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος θα πρέπει να λάβει υπόψη τα ανωτέρω, να στοχεύει σε ένα λειτουργικά ολοκληρωμένο ποιοτικό έργο και να κατατείνει στην εξάντληση των δυνατοτήτων ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά.

Ακολουθώντας τις πάγιες θέσεις του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ και ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν την αποπεράτωση του εν λόγω Οδικού άξονα. Είμαστε στη διάθεσή σας, με όλα τα θεσμικά μας όργανα, Μόνιμες Επιτροπές, Ομάδες Εργασίας, Όργανα Διοίκησης, ώστε να διευκολύνουμε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου, για την ταχύτερη και αρτιότερη ολοκλήρωση του σημαντικού για την περιοχή μας έργου υποδομής

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...