ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το μήνυμα του Επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Το μήνυμα του Επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και Εντεταλμένου Συμβούλου Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, κ. Ανδρέα Κούρτη για την Ανάσταση του Κυρίου και για το Πάσχα:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Εύχομαι σε σας και στα μέλη της οικογένειάς σας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών.

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού κατά την οποία αναβιώνονται τα πάθη του Κυρίου και τελικά το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του. Το Άγιο Φως της Ανάστασης που σε λίγο θα κατακλύσει την Χριστιανοσύνη, να φέρει στις καρδιές όλων μας αγάπη, γαλήνη, συμφιλίωση.

Η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε φέτος, για πολλούς και ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, καθιστά το μήνυμα της Ανάστασης, πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ. Γι' αυτό πρέπει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, με όπλο την πίστη μας, αντλώντας δύναμη από τα πάθη του Ιησού Χριστού, για να αντιμετωπίσουμε με δύναμη τις σκληρές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.

Η θυσία του Θεανθρώπου από αγάπη για τον άνθρωπο, συνιστά λαμπρό παράδειγμα για όλους μας και εκπέμπει τα μηνύματα της ταπείνωσης και της αλληλεγγύης. Συμβολίζει μια ζωή γεμάτη αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό για τον άνθρωπο κι ελπιδοφόρα για ένα καλύτερο μέλλον. Ας είναι αυτό το Πάσχα για όλους το τέλος της δοκιμασίας και η απαρχή μιας νέας πορείας.

Εμείς, ως παράταξη, και φέτος στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προσπαθήσαμε και σταθήκαμε δίπλα στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται και υποφέρει, προσφέραμε μια μικρή ανάσα στην δύσκολη καθημερινότητα. Θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για να χτίσουμε ένα πιο φωτεινό, λαμπερό και με αισιόδοξες προοπτικές μέλλον για όλους μας.

Στις συμπατριώτισσες και στους συμπατριώτες μας, στην Βόρειο Ήπειρο αλλά και σε όλους εκείνους που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, εκφράζω τις θερμές και εγκάρδιες ευχές μου. Εύχομαι από καρδιάς να περάσουν αυτές τις ευλογημένες ημέρες με υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ζεστασιά κι ευτυχία.

Ας κρατήσουμε όλοι ψηλά το αίσθημα της ελπίδας και της ανάτασης που ζούμε αυτές τις πασχαλινές μέρες. Διότι, μπορεί η μάχη να είναι δύσκολη, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα: η νίκη της ελπίδας και της ζωής.

Τέτοιες Άγιες ημέρες είναι που αντλούμε δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε με σκληρή καθημερινή δουλειά, με συνεργασία και όραμα να εργαζόμαστε για όλους τους συμπολίτες μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να πιστέψουμε ακόμα πιο πολύ σε αρχές και αξίες. Να παλέψουμε για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη.

Εύχομαι ήρεμες, όμορφες και χαρούμενες πασχαλιάτικες ημέρες, με υγεία και αγάπη.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο φως.

Χρόνια πολλά σε όλους!


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...