ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το Λονδίνο ευγνωμονεί τα Τίρανα για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών ανθρώπων

Το Λονδίνο ευγνωμονεί τα Τίρανα για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών ανθρώπων

Η Βρετανία έχει ισχυρή σχέση με την Αλβανία και είναι ευγνώμων για τη δουλειά που κάνουν τα Τίρανα για να αντιμετωπίσουν τους λαθροδιακινητές ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, αφού ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η Βρετανία καθιστά τη χώρα του αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο Έντι Ράμα επέκρινε σήμερα τα υποτιμητικά, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια βρετανών υπουργών περί αύξησης του αριθμού των Αλβανών που ζητούν άσυλο, λέγοντας πως η Βρετανία στοχοποιεί ψευδώς τους Αλβανούς «ως την αιτία για την εγκληματικότητά της και τα συνοριακά προβλήματά της».

«Έχουμε μια ισχυρή σχέση με τους αλβανούς εταίρους μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της αλβανικής κυβέρνησης και παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στη συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε με διεθνείς εταίρους για να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθροδιακινητών ανθρώπων και είμαστε ευγνώμονες στην Αλβανία για τη δουλειά που κάνει μαζί μας πάνω σ' αυτό».

Νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για «ατυχείς» διατυπώσεις και είχε εκφράσει και πάλι την «ευγνωμοσύνη» της προς τις αλβανικές αρχές για τη συνεργασία τους στα θέματα που αφορούν τη μετανάστευση.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη δουλειά που κάνουμε με τους Αλβανούς. Στέλνουν εδώ πεπειραμένους αστυνομικούς ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε» τη μελέτη των φακέλων των αιτούντων άσυλο που έρχονται από την Αλβανία, είχε δηλώσει στο Sky News ο βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για το κλίμα Γκράχαμ Στιούαρτ, στον οποίο είχε ανατεθεί σήμερα να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για λογαριασμό της κυβέρνησης.

«Έχουμε εγκαθιδρύσει ένα ταχύ σύστημα για να στέλνουμε τους Αλβανούς στη χώρα τους, αν αποδειχθεί πως δεν είναι θεμιτό να ζητούν άσυλο, συνεπώς προσπαθούμε να δουλέψουμε με συνεργασία», πρόσθεσε.

«Όμως υπάρχει σαφώς πίεση (...) και αυτό μόρεί να οδηγήσει σε δηλώσεις που είναι μερικές φορές ατυχείς», παραδέχθηκε.

Η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν είχε δηλώσει στην αρχή της εβδομάδας στο κοινοβούλιο πως η Αγγλία υφίσταται μια «εισβολή» από τους μετανάστες και είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους αλβανούς αιτούντες άσυλο.

AΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...