ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το Λονδίνο ευγνωμονεί τα Τίρανα για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών ανθρώπων

Το Λονδίνο ευγνωμονεί τα Τίρανα για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών ανθρώπων

Η Βρετανία έχει ισχυρή σχέση με την Αλβανία και είναι ευγνώμων για τη δουλειά που κάνουν τα Τίρανα για να αντιμετωπίσουν τους λαθροδιακινητές ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, αφού ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η Βρετανία καθιστά τη χώρα του αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο Έντι Ράμα επέκρινε σήμερα τα υποτιμητικά, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια βρετανών υπουργών περί αύξησης του αριθμού των Αλβανών που ζητούν άσυλο, λέγοντας πως η Βρετανία στοχοποιεί ψευδώς τους Αλβανούς «ως την αιτία για την εγκληματικότητά της και τα συνοριακά προβλήματά της».

«Έχουμε μια ισχυρή σχέση με τους αλβανούς εταίρους μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της αλβανικής κυβέρνησης και παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στη συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε με διεθνείς εταίρους για να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθροδιακινητών ανθρώπων και είμαστε ευγνώμονες στην Αλβανία για τη δουλειά που κάνει μαζί μας πάνω σ' αυτό».

Νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για «ατυχείς» διατυπώσεις και είχε εκφράσει και πάλι την «ευγνωμοσύνη» της προς τις αλβανικές αρχές για τη συνεργασία τους στα θέματα που αφορούν τη μετανάστευση.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη δουλειά που κάνουμε με τους Αλβανούς. Στέλνουν εδώ πεπειραμένους αστυνομικούς ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε» τη μελέτη των φακέλων των αιτούντων άσυλο που έρχονται από την Αλβανία, είχε δηλώσει στο Sky News ο βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για το κλίμα Γκράχαμ Στιούαρτ, στον οποίο είχε ανατεθεί σήμερα να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για λογαριασμό της κυβέρνησης.

«Έχουμε εγκαθιδρύσει ένα ταχύ σύστημα για να στέλνουμε τους Αλβανούς στη χώρα τους, αν αποδειχθεί πως δεν είναι θεμιτό να ζητούν άσυλο, συνεπώς προσπαθούμε να δουλέψουμε με συνεργασία», πρόσθεσε.

«Όμως υπάρχει σαφώς πίεση (...) και αυτό μόρεί να οδηγήσει σε δηλώσεις που είναι μερικές φορές ατυχείς», παραδέχθηκε.

Η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν είχε δηλώσει στην αρχή της εβδομάδας στο κοινοβούλιο πως η Αγγλία υφίσταται μια «εισβολή» από τους μετανάστες και είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους αλβανούς αιτούντες άσυλο.

AΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

23 Νοεμβρίου 2023
Το μεράκι μιας παρέας Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπούν τα βιβλία δημιούργησε την Greek Library of Lo...
21 Νοεμβρίου 2023
Στις Βρυξέλλες διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς την Π...
16 Νοεμβρίου 2023
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023,...
15 Νοεμβρίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Μ...
06 Δεκεμβρίου 2023
Διεκδικούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έχουμε δίκιο. Ανησυχούμε για την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλε...
02 Δεκεμβρίου 2023
Αν και πέρασαν εφτά μήνες που είναι κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές του Δυρραχίου, ο Διονύσιος Φρέ...
23 Νοεμβρίου 2023
Στις 22 Νοεμβρίου η ιστορική μνήμη φέρνει στον νου μας την Κορυτσά και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπε...
19 Νοεμβρίου 2023
Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας η ελληνική Βόρεια Ήπειρος παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβ...