ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση του Επικεφαλής της παράταξης «ΑΣΑ» με τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Ελευθέριο Σκιαδά

skiadas-eleytherios-vorioprotes

Με τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ελευθέριο Σκιαδά, συναντήθηκαν, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέας Κούρτης. Τον Επικεφαλής της παράταξης συνόδευαν στη συνάντηση τα μέλη της ΑΣΑ, η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων κα. Αννίτα Σέβα-Αγκόλι, ο οικονομολόγος κ. Αργύρης Μήτσης και η δημοσιογράφος κα. Άννα Τσίμου. Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Αθηναίων συμμετείχε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου Αθηναίων κ. Επαμεινώνδας Μούσιος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τον κ. Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου κ. Σκιαδά για την συνάντηση και τον ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει από την 19.1.2021 με τον Δήμαρχο Αθηναίων και την πρωτοβουλία να καταθέσει αίτημα-πρόταση για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων για τη στέγαση Βορειοηπειρωτικού Λαογραφικού-Πολιτιστικού Μουσείου με την επωνυμία «Το Σπίτι του Βορειοηπειρώτη» αλλά και την θετική ανταπόκριση που εξέλαβε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Επικεφαλής της παράταξης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» να καταθέσει το εν λόγω αίτημα-πρόταση με σκοπό να χρησιμοποιείται ως πολυχώρος, Λαογραφικό Μουσείο, Εκθεσιακός χώρος, Βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου. Ο κ. Κούρτης, τόνισε πως η δημιουργία και στέγαση του Πολιτιστικού Μουσείου έχει σκοπό τη διατήρηση και την προβολή των Βορειοηπειρωτικών παραδόσεων, τη προβολή και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου, την αναζήτηση, περισυλλογή και διαφύλαξη διαφόρων αντικειμένων τα οποία βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη παραδοσιακή ζωή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τη δημιουργία βιβλιοθήκης για έκθεση βιβλίων, περιοδικών και ιστορικών αρχείων σε θέματα λαογραφίας, εθνολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, μουσειολογίας, της νεότερης και τοπικής ιστορίας από τον Βορειοηπειρωτικό χώρο, την πραγματοποίηση λαογραφικών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων καθώς και την διεξαγωγή πολιτιστικών συνεδριάσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, διαλέξεων, επιμορφωτικών ομιλιών, παρουσιάσεων βιβλίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Σκιαδάς, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και υπογράμμισε ότι ήδη δρομολογούνται συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα για την παραχώρηση κτιρίου. «Απαιτείται πολλή δουλειά και καλή και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ μας προκειμένου να επιτευχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο στόχος», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια περιέγραψε τους στόχους και τις προθέσεις του και εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει πιο άμεση και πιο στενή συνεργασία με την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κούρτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το έργο και τη δράση του κ. Σκιαδά όλα αυτά τα χρονιά και την σημαντική και πολύπλευρη προσφορά του στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, ως διακεκριμένος δημοσιογράφος και ιστορικός. Επίσης, αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και τις επόμενες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας.

Τα μέλη της ΑΣΑ, ευχαρίστησαν τον κ. Αντιδήμαρχο για την θετική του πρόθεση και επισήμαναν την σημασία της δημιουργίας του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Μουσείου καθώς θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου και πολύτιμη παρακαταθήκη για την Βορειοηπειρωτική κοινότητα.

Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες, έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες δράσεις στο άμεσο μέλλον.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...