ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Συνάντηση του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

1

Με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, συναντήθηκαν, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέας Κούρτης. Τον Επικεφαλής της παράταξης συνόδευαν στη συνάντηση τα μέλη της ΑΣΑ η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων κα. Αννίτα Σέβα-Αγκόλι και η δημοσιογράφος κα. Άννα Τσίμου, και η πολιτικός επιστήμονας και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη, κα. Λαμπρινή Στέφου. Από την πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων συμμετείχε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου κ. Επαμεινώνδας Μούσιος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την συνάντηση και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» να καταθέσει αίτημα-πρόταση για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων για τη στέγαση Βορειοηπειρωτικού Λαογραφικού-Πολιτιστικού Μουσείου με την επωνυμία «Το Σπίτι του Βορειοηπειρώτη» με σκοπό να χρησιμοποιείται ως πολυχώρος, Λαογραφικό Μουσείο, Εκθεσιακός χώρος, Βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου. 

Ο Επικεφαλής της παράταξης, τόνισε πως η δημιουργία και στέγαση του Πολιτιστικού Μουσείου έχει σκοπό τη διατήρηση και την προβολή των Βορειοηπειρωτικών παραδόσεων, τη προβολή και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου, την αναζήτηση, περισυλλογή και διαφύλαξη διαφόρων αντικειμένων τα οποία βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη παραδοσιακή ζωή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τη δημιουργία βιβλιοθήκης για έκθεση βιβλίων, περιοδικών και ιστορικών αρχείων σε θέματα λαογραφίας, εθνολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, μουσειολογίας, της νεότερης και τοπικής ιστορίας από τον Βορειοηπειρωτικό χώρο, την πραγματοποίηση λαογραφικών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων καθώς και την διεξαγωγή πολιτιστικών συνεδριάσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, διαλέξεων, επιμορφωτικών ομιλιών, παρουσιάσεων βιβλίων.

Ειδικότερα, ο κ. Κούρτης υποστήριξε πως «σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, η παραχώρηση χώρου από μέρους σας είναι πολύ σημαντική. Με την κίνηση σας, αυτή θα επιβραβεύσετε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε και την προσπάθεια που καταβάλουμε, για την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου, την ανάδειξη, προβολή και διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αφήνοντας σπουδαία πολιτιστική «προίκα» στις επόμενες γενιές».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα ανάπτυξης που έχουν γίνει και που δρομολογούνται έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ζωής της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας που διαμένει στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα. Στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τους στόχους και τις προθέσεις του και τόνισε ότι θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν και η συμπαράσταση θα είναι συνεχής. Ο κ. Μπακογιάννης συνεχάρη τον κ. Κούρτη για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει στενή συνεργασία με την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και πως θα βρίσκεται στο πλάι τους για την εκπλήρωση των στόχων τους.

Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις έγιναν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη διάθεση τους για αγαστή και στενότερη συνεργασία.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...