ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση του Επικεφαλής της ΑΣΑ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση του Επικεφαλής της ΑΣΑ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση γνωριμίας του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην Περιφέρεια Αττικής με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μέσα σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η συνάντηση γνωριμίας του Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέα Κούρτη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Τον Επικεφαλής της παράταξης συνόδευε στη συνάντηση το μέλος της ΑΣΑ, κ. Λάζαρος Κώτσιας.

Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν ζητήματα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο με αφορμή την πανδημία καθώς και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής και σχετίζονται με την Βορειοηπειρωτική κοινότητα καθώς και την ανάπτυξη στους δύο μεγάλους στην Αλβανική Επικράτεια, τον Δήμο Δερόπολης και τον Δήμο Φοινικαίων, όπου διαμένει μεγάλο μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την συνάντηση και αναφέρθηκε στις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινότητα ων Βορειοηπειρωτών. Ειδικότερα, ο κ. Κούρτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου, καθώς αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου – εξόδου και το σφράγισμά του έχει επιφέρει επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία στη Θεσπρωτία αλλά και τεράστια ταλαιπωρία στους Βορειοηπειρώτες που κατοικούν στα Ελληνόφωνα χωριά αλλά και στις ελάχιστες επιχειρήσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο κ. Υπουργός υποστήριξε ότι ελπίζει σύντομα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή και πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα ανάπτυξης που έχουν γίνει και που δρομολογούνται έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ζωής της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας που διαμένει στην Ελλάδα. Επίσης, έγινε ουσιαστική συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στους δύο μεγάλους δήμους της Βορείου Ηπείρου, τον Δήμο Δερόπολης και τον Δήμο Φοινικαίων, όπου διαμένει μεγάλο μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για το αν θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντικά ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω ερήμωση των πατρογονικών εστιών και να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία. 

Ο κ. Υπουργός, από πλευράς του, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν και σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα που διαμένει στην Ελλάδα αλλά και στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και θα συνδράμει στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Στη συνέχεια, συνεχάρη τον κ. Κούρτη για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη διάθεσή του να υπάρχει στενή συνεργασία με την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και πως θα βρίσκεται στο πλάι τους.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...