ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Μητροπολίτη Διδυμοτείχου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

eikona_Viber_2023-06-16_14-17-55-934

Τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, από 13ης έως 16ης Ιουνίου ε.έ., ηγούμενος ομίλου κληρικών και λαϊκών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως του.

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής αυτής επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος και ο όμιλος των προσκυνητών είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Συνόδου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και του Θεοφ. Επίσκοπου Βίλλυδος κ. Άστυος, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Ο Μακαριώτατος μίλησε διδακτικώτατα στους προσκυνητές και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της αναγέννησης της Ορθοδοξίας στην γειτονική αυτή χώρα, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Κατά την επίσκεψή τους στα Τίρανα οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στον περίλαμπρο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως και στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης την Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο και να συναντηθούν με τους επιχωρίους Μητροπολίτες της Κορυτσάς κ. Ιωάννη και του Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο. Περιηγήθηκαν στους Ιερούς Ναούς της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου, ξεναγήθηκαν στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στη Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Βλαδιμήρου, στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου στην Αρδενίτσα και στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι της Μουζακιάς, όπου και ο τάφος του Αγίου.

Με άριστες τις εντυπώσεις από το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, που για δεκαετίες δοκιμάσθηκε από τον ανηλεή διωγμό των αθέων, οι προσκυνητές επέστρεψαν εις τα ίδια δοξάζοντες και αινούντες τον Θεό «πάντων ένεκα».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...