ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Φραγκογιάννη με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας

Συνάντηση Φραγκογιάννη με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, είχε το πρωί της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Belinda Balluku.

Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για εντατικοποίηση της συνεργασίας προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση των υποδομών της Αλβανίας στις περιοχές που διαβιοί η ελληνική μειονότητα και τις δυνατότητες συνεργασίας για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης των υποδομών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με Αμερικανούς Πρέσβεις χωρών των Βαλκανίων, καθώς και στελέχη του αμερικανικού αναπτυξιακού ταμείου DFC, που βρίσκονται επίσης στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρέσβεις των ΗΠΑ σε Αλβανία, Yuri Kim, Βόρεια Μακεδονία, Kate Mary Byrnes, Βουλγαρία, Herro Mustafa και Σερβία, Christopher Robert Hill, καθώς επίσης και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, George Tsounis.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, το οποίο επισφραγίζεται από τη σειρά αμερικανικών επενδύσεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ικανοποίηση για την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακής δύναμης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και για τη στήριξη που προσφέρει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης στη Βουλγαρία κα Mustafa ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας, ενώ η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια κα Byrnes εξέφρασε ικανοποίηση για τις ενέργειες της Ελλάδας για την προώθηση του Αγωγού Φυσικού Αερίου με τη Βόρεια Μακεδονία.

Από την πλευρά του, ο κ Φραγκογιάννης τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και τη σημασία της επιδίωξης σταθερότητας στην περιοχή εν μέσω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...