Συντριμμένος είναι ο χώρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τον άδικο χαμό της 12χρόνης Χρυσάνθης. Όλη η Δρόπολη και η Δερβιτσάνη πενθεί για ένα αγγελούδι που ήταν μαχήτρια στην ζωή και μαζί με την οικογένεια της αντιμετώπιζαν το πρόβλημα που είχε με τον αυτισμό.

Η Χρυσάνθη προσπάθησε να προστατευτεί από την φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της, από ένα αναμμένο κερί που τους φώτιζε έπειτα από μια πολύωρη και συνηθισμένη διακοπή ρεύματος. Πάλεψε με τους καπνούς αλλά δεν τα κατάφερε…Έφυγε μαχήτρια όπως ήταν και στην ζωή της…

Να ζητηθούν ευθύνες

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν διοικητικές ευθύνες από την αλβανική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα πρέπει να υπάρξει και παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος της Δρόπολης θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα νομικές ενέργειες για την κατάσταση που επικρατούσε χθες στην περιοχή.

Είναι ανεπίτρεπτο στην περιοχή της Δρόπολης κάθε φορά με το που πέφτουν λίγες σταγόνες βροχής κάποιοι αποφασίζουν με πρακτικές Χότζα να κατεβάζουν τον διακόπτη και να βυθίζουν στο σκοτάδι για πολλές ώρες τον ελληνισμό της Δερόπολης με απώτερο σκοπό τον αφανισμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Δεν πρέπει ως πολίτες αυτού του τόπου να επιτρέψουμε να χαθούν άδικα κι άλλες ανθρώπινες ζωές, δηλώνουν οι κάτοικοι.