ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στη βράβευση του συγγραφέα Πέτρου Κούρτη παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στη βράβευση του συγγραφέα Πέτρου Κούρτη παρευρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ

Στη βράβευση του συγγραφέα Πέτρου Κούρτη από την Ένωση Καλλιτεχνών Β. Η. ΕΚΑΒΗ, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική (ΑΣΑ), κ. Ανδρέας Κούρτης το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαρτίου 2023.

Κατά τον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΑΣΑ συνεχάρη τον κ. Πέτρο Κούρτη για την συνεισφορά του στις Τέχνες και την σπουδαία κληρονομιά που αφήνει μέσα από την ανάδειξη της ιστορίας της Βορείου Ηπείρου με την πλούσια συγγραφική συλλογή του, εμπνευσμένη από τον διαρκή αγώνα για τα εθνικά θέματα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, ως ανιψιός του συγγραφέα μίλησε και για τις δυσκολίες της επιβίωσης που αντιμετώπισε ο θείος του σε ένα δύσκολο καθεστώς που κυνηγούσε τους Έλληνες. Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Πέτρος Κούρτης γεννήθηκε στο Καπανδρίτι Αττικής, αλλά μεγάλωσε στο χωριό του, τον Άγιο Ανδρέα της Β. Ηπείρου καθώς οι γονείς του μετέβησαν εκεί μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου έμειναν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Μαζί με τα δύο του αδέρφια, έδειξαν μεγάλη αγάπη για τα γράμματα από μικρή ηλικία, με τον συγγραφέα να ολοκληρώνει τις σπουδές και του να εργάζεται ως δάσκαλος σε πολλά ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου.

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην αίθουσα Ελλήνων Καλλιτεχνών για τη βράβευση του καταξιωμένου συγγραφέα που μας τιμά όλους με την πένα και τον γλαφυρό του λόγο, τόσο στα μυθιστορήματα όσο και την ποιητική του συλλογή. Ως Έλληνας μεγάλωσε σε ένα καθεστώς που είχε συνεχή παρακολούθηση και πίεση από το δικτατορικό καθεστώς της Αλβανίας, ίσως γιατί τον διέκρινε ο ελληνισμός που κουβαλούσε μέσα του. Στο συγγραφικό του έργο θαυμάζω την ολοζώντανη αναπαράσταση αληθινών γεγονότων που προσφέρει στον αναγνώστη αλλά και την ικανότητά του να συνδυάσει την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο που μας μεταφέρει μέσα από τις σελίδες του, στον τόπο της δράσης και της περιπλάνησης».

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της ΕΕΛ. κ. Κώστα Καρούσο που βρίσκεται στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και στηρίζει εμπράκτως το λογοτεχνικό έργο των συγγραφέων της Β. Ηπείρου, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΚΑΒΗ, κ. Κώστα Νούσια για τον σημαντικό ρόλο του στην Ένωση Καλλιτεχνών Β.Ηπείρου.

Στον συγγραφέα δόθηκε το «βραβείο Απόλλων» ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου του, ένα βραβείο που συμβολίζει το Φως στις Τέχνες και τα Γράμματα, αξίες που τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Το μυθιστόρημα «Το Ματωμένο Δαχτυλίδι» για το οποίο μίλησαν συγγραφείς και ποιητές είναι ένα από τα έργα του Πέτρου Κούρτη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών επί της Ακαδημίας και Γενναδίου 8.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...