ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σε πανικό ο Βασίλης Γιόγιακας - Γιατί παραίτησε τον Διευθυντή του στην Αθήνα;

84184489-8867-449a-964f-5dd798df6d9b

Στην παραίτηση του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα προχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ουσιαστικά τον εξώθησε στην παραίτηση μόλις ξεκίνησε η δημοσιογραφική έρευνα του δημοσιογράφου και εκδότη Βαγγέλη Αναστασίου, για μία απευθείας ανάθεση που έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΗΓ, σε εταιρεία στην οποία μετέχει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού βουλευτή Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ Θανάσης Πορφύρης προχώρησε στην ανάθεση της υπηρεσίας προετοιμασίας και παρουσίασης ομιλίας –συγγραφή κειμένου και παρουσία σε Power Point- με θέμα τις «πράσινες δράσεις» στην εταιρεία PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Το ποσό της ανάθεσης ήταν 2.400 ευρώ πλέον του ΦΠΑ.

Το ποσό μπορεί να θεωρείται μικρό, όμως αφορούσε μόνο στην συγγραφή μιας ομιλίας και το power point που θα την συνόδευε, ώστε στη συνέχεια να την εκφωνήσει σε κάποια δημόσια παρουσία του ο Διευθύνων του ΟΛΗΓ.

Και προφανώς το θέμα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αν στην εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση δεν μετείχε, σε διοικητική μάλιστα θέση, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Γιόγιακα στην Αθήνα.

Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να προκαλέσει σχόλια και συνειρμούς με δεδομένες άλλωστε τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο γαλάζιος βουλευτής με τα λοιπά γαλάζια στελέχη που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε διάφορες καλά αμειβόμενες θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ο Βασίλης Γιόγιακας ρωτήθηκε λοιπόν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας για την συγκεκριμένη ανάθεση και δήλωσε πλήρη άγνοια.

Μέσα στα επόμενα λεπτά παραίτησε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του γραφείου του, κίνηση που δείχνει πανικό αλλά και προσπάθεια να μην χρεωθεί ο ίδιος την ανάθεση που έγινε.

Προφανώς οι εντυπώσεις μένουν, μένει όμως και η ουσία.

Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που οι απευθείας αναθέσεις του ΟΛΗΓ γίνονται θέμα.

Η συγκεκριμένη έχει και οσμή σκανδάλου καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος επιλέγει να πληρώσει με χρήματα του ΟΛΗΓ μία ομιλία για την ενίσχυση της δικής του δημόσιας εικόνας, η οποία είναι άγνωστο που και πότε θα γίνει.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο κυβερνητικός βουλευτής, επέλεξε να καρατομήσει τον πιο στενό του συνεργάτη, στηρίζοντας με την κίνηση του αυτή τη διοίκηση της ΟΛΗΓ.

Και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Ποια συμφέροντα τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή;


thespro.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
02 Ιουνίου 2025
Στις 1 Ιουνίου του 2025 εορτάστηκε η 11η επέτειος των εγκαινίων, προεξάρχοντος στη θεία λειτουργία τ...
30 Μάι 2025
Στους Ορθόδοξες ναούς της Αλβανίας εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου πανηγυρικά. Μάλιστα στο χωριό Κακ...
22 Μάι 2025
Σ' ολόκληρη την Αλβανία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, οι οποίο...
09 Μάι 2025
Η Οικονομική Πολιτική στο Επίκεντρο των Εκλογών στην Αλβανία – Εκτιμήσεις και Προοπτικές Καθώς πλησι...