ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ράμα - Ισραήλ: Η σωτηρία των Εβραίων αποτελεί μέρος του εθνικού «θησαυρού» της Αλβανίας - Προανήγγειλε την κατασκευή εβραϊκού μουσείου

Ράμα - Ισραήλ: Η σωτηρία των Εβραίων αποτελεί μέρος του εθνικού «θησαυρού» της Αλβανίας - Προανήγγειλε την κατασκευή εβραϊκού μουσείου

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συμμετείχε στη «Νύχτα της Τιμής» στην Ιερουσαλήμ, όπου υπογράμμισε ότι η Αλβανία είναι φίλη των Εβραίων από τις πιο σκοτεινές εποχές τους.

Ο Ράμα είπε ότι η ιστορία της συνύπαρξης μεταξύ Εβραίων και Αλβανών δεν ξεκίνησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά είναι μια ιστορία που ήταν η ίδια ανά τους αιώνες.

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι στην Αλβανία σώθηκαν εξίσου από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Αλβανοί, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τους Εβραίους. Αυτό είναι εθνική υπερηφάνεια, αλλά ακόμη περισσότερο είναι θησαυρός εθνικής κληρονομιάς. Και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον κρατήσουμε στη ζωή», είπε ο Ράμα.

Υπογράμμισε ότι στα 7 χρόνια υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Αλβανών και Εβραίων, ενώ υπάρχει ρητορική μίσους στον κόσμο.

«Σε 7 χρόνια σχέσεων Αλβανίας και Ισραήλ, Αλβανών και Εβραίων, έγιναν καλά πράγματα. Αλλά δυστυχώς για τον κόσμο, έχουν υπάρξει 7 χρόνια πικρίας και παραπόνων όσον αφορά τη διάδοση του αντισημιτισμού, του βίαιου εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Είμαστε εδώ σε αυτό το γενναιόδωρο δείπνο που προσφέρεται από έναν άνθρωπο με μεγάλη ψυχή, τον Αλέξανδρο, και περιτριγυρισμένο από Εβραίους φίλους. Είναι γεγονός ότι η Αλβανία είναι φίλη της εβραϊκής κοινότητας στη σκοτεινή της εποχή», είπε ο Ράμα.

Τέλος ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε για το εβραϊκό μουσείο που όπως λέει θα κατασκευαστεί στη χώρα του και θα λειτουργήσει ως σύγχρονο εβραϊκό κέντρο.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...