ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου με την ομογένεια στην Αδελαΐδα

F2-28-

Τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου παρακολούθησε, σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σινώπης Σιλουανού, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι της Αδελαΐδας, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Παρόντες ήταν ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ως εκπρόσωπος της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Εκπαίδευσης και Ικανοτήτων της Αυστραλίας Blair Boyer, οι Αυστραλοί ομοσπονδιακοί βουλευτές Michel Brown και John Fulbrook, η δήμαρχος Salisbury Jillian Adridge, το μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής Tonu Zappia, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα Γεώργιος Ψιάχας, ο Έλληνας ακόλουθος Άμυνας συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός και πλήθος κόσμου της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς μετά τη Θεία Λειτουργία συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης Σιλουανό, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια και το έργο της Επισκοπής.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε η Επισκοπή ενώ σε χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, συνεχάρη, την ελληνική ομογένεια για το έργο που επιτελεί για τη Μητέρα Πατρίδα, δεκατρείς χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

Μετέφερε, ακόμη, την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων γιατί αποτελούν τους πρεσβευτές της πατρίδας, οι οποίοι διατηρούν ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ελληνισμού.

Διαβεβαίωσε, δε, την ομογένεια ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι πρωταγωνίστρια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί ποτέ, να δώσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ορκιστεί.

Υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες είμαστε ένας ειρηνικός λαός, θέλουμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας, επιζητούμε την ειρήνη, το διάλογο, τη φιλία με τους γείτονές μας, όμως την ίδια στιγμή εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η πατρίδα μας, τα εθνικά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Απέναντι στην επικίνδυνη και επιθετική ρητορική και τις ανιστόρητες αναφορές η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, παραμένει νηφάλια και με τη βοήθεια του Θεού, όποτε και εάν ποτέ χρειαστεί, που το απευχόμαστε, να είστε σίγουροι ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας θα κάνουν το καθήκον τους, πάντα πιστοί στις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο Γεώργιο Ψιάχα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την επίσκεψη στο προξενείο, παρόντες ήταν ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός και εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

28 Φεβρουαρίου 2024
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρές με όλη την σημασία της λέξεως ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ηπειρωτικών Συλλ...
27 Φεβρουαρίου 2024
«Γ. Κώτσηρας: Ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο η Ομογένεια» Το διαρκές, έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης...
23 Φεβρουαρίου 2024
Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία εξέδωσε το Γενικό Προξενεί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2024
Μια παράξενη ιστορία σημειώθηκε στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...