ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου με την ομογένεια στην Αδελαΐδα

F2-28-

Τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου παρακολούθησε, σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σινώπης Σιλουανού, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι της Αδελαΐδας, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Παρόντες ήταν ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ως εκπρόσωπος της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Εκπαίδευσης και Ικανοτήτων της Αυστραλίας Blair Boyer, οι Αυστραλοί ομοσπονδιακοί βουλευτές Michel Brown και John Fulbrook, η δήμαρχος Salisbury Jillian Adridge, το μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής Tonu Zappia, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα Γεώργιος Ψιάχας, ο Έλληνας ακόλουθος Άμυνας συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός και πλήθος κόσμου της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς μετά τη Θεία Λειτουργία συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης Σιλουανό, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια και το έργο της Επισκοπής.

Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε η Επισκοπή ενώ σε χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, συνεχάρη, την ελληνική ομογένεια για το έργο που επιτελεί για τη Μητέρα Πατρίδα, δεκατρείς χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

Μετέφερε, ακόμη, την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων γιατί αποτελούν τους πρεσβευτές της πατρίδας, οι οποίοι διατηρούν ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ελληνισμού.

Διαβεβαίωσε, δε, την ομογένεια ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι πρωταγωνίστρια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί ποτέ, να δώσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ορκιστεί.

Υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες είμαστε ένας ειρηνικός λαός, θέλουμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας, επιζητούμε την ειρήνη, το διάλογο, τη φιλία με τους γείτονές μας, όμως την ίδια στιγμή εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η πατρίδα μας, τα εθνικά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Απέναντι στην επικίνδυνη και επιθετική ρητορική και τις ανιστόρητες αναφορές η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, παραμένει νηφάλια και με τη βοήθεια του Θεού, όποτε και εάν ποτέ χρειαστεί, που το απευχόμαστε, να είστε σίγουροι ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας θα κάνουν το καθήκον τους, πάντα πιστοί στις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο Γεώργιο Ψιάχα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την επίσκεψη στο προξενείο, παρόντες ήταν ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός και εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...