ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Παρακολουθήστε την εκπομπή Happy Traveller Δρυμάδες - Χειμάρρα - Κηπαρό (Βίντεο)

happy_traveller_albania_28.01_2

Οι ταξιδιώτες μας οδηγούν παράλληλα με τις ακτές του Ιονίου Πελάγους απέναντι από την Κέρκυρα και επισκέπτονται ιστορικές τοποθεσίες και μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά καθώς και χωριά με έντονο ελληνικό στοιχείο. Κατεβαίνουν από το πέρασμα του Λογαρά και τα Ακροκεραύνια Όρη και πηγαίνουν στο χωριό Παλάσα και το χωριό Δρυμάδες, όπου μένουν το βράδυ μετά από μία σύντομη βόλτα στην παραλία.


Λίγο μετά το χωριό Ηλίας, ανεβαίνουν πάνω στο βουνό για να δουν την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και να συναντήσουν και τον ηγούμενο, πάτερ Ξενοφών. Σειρά έχει η Χειμάρρα με τις πανέμορφες παραλίες της, τις πολλές επιλογές για φαγητό και το επιβλητικό κάστρο όπου βρίσκεται το παλιό χωριό σκαρφαλωμένο στον βράχο. Βλέπουν επίσης το ιστορικό ελληνικό σχολείο "Όμηρος" και συναντούν πολλούς Έλληνες ομογενείς που ζουν εκεί.

Μετά τη Χειμάρρα, συνεχίζουν νότια για Πόρτο Παλέρμο, έναν ήσυχο όρμο με μια μικρή χερσόνησο σαν νησί πάνω στην οποία βρίσκεται το επιβλητικό κάστρο του Αλή Πασά. Και φυσικά, μπαίνουν μέσα για να δουν τα ευρύχωρα δωμάτια αλλά και ένα σκοτεινό μπουντρούμι.

Επόμενη στάση στο οδοιπορικό τους, είναι το Κηπαρό όπου εκτός από βόλτα, κουβέντα με ντόπιους και φαγητό στο κέντρο του χωριού, ανεβαίνουν πάνω στον παλιό οικισμό που ίσως είναι ο πιο όμορφος και γραφικός οικισμός ολόκληρης της περιοχής. Είναι γεμάτο με παλιά αρχοντικά χτισμένα πλάι στον γκρεμό και γραφικά σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή.

Στη συνέχεια, περνούν από το Μπορς ή Μπόρσι, όπου βλέπουν το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου, κάνουν μία στάση στο Πικέρνι ή Πικέρασι και τέλος φτάνουν στο Λούκοβο, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τους Άγιους Σαράντα που θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

22 Μάι 2023
Μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλότερα ποσοστά σε ΚΚΕ και ΜέΡα25 και χαμηλότερα για ...
20 Μάι 2023
Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ω...
19 Μάι 2023
Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Αρχιεπισκοπικό Να...
11 Μάι 2023
Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκή...
26 Μάι 2023
Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανία...
07 Μάι 2023
Αυτό είναι το μοτίβο που πρέπει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π...
10 Απριλίου 2023
Είναι η τέταρτη χρονιά, μετά την μεταπολίτευση στην Αλβανία, που η καθημερινότητα στην Ελληνική Κοιν...
09 Απριλίου 2023
Με την εικαστική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα (χρηματοδότησε κα...