ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Παρακολουθήστε την εκπομπή Happy Traveller Δρυμάδες - Χειμάρρα - Κηπαρό (Βίντεο)

happy_traveller_albania_28.01_2

Οι ταξιδιώτες μας οδηγούν παράλληλα με τις ακτές του Ιονίου Πελάγους απέναντι από την Κέρκυρα και επισκέπτονται ιστορικές τοποθεσίες και μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά καθώς και χωριά με έντονο ελληνικό στοιχείο. Κατεβαίνουν από το πέρασμα του Λογαρά και τα Ακροκεραύνια Όρη και πηγαίνουν στο χωριό Παλάσα και το χωριό Δρυμάδες, όπου μένουν το βράδυ μετά από μία σύντομη βόλτα στην παραλία.


Λίγο μετά το χωριό Ηλίας, ανεβαίνουν πάνω στο βουνό για να δουν την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και να συναντήσουν και τον ηγούμενο, πάτερ Ξενοφών. Σειρά έχει η Χειμάρρα με τις πανέμορφες παραλίες της, τις πολλές επιλογές για φαγητό και το επιβλητικό κάστρο όπου βρίσκεται το παλιό χωριό σκαρφαλωμένο στον βράχο. Βλέπουν επίσης το ιστορικό ελληνικό σχολείο "Όμηρος" και συναντούν πολλούς Έλληνες ομογενείς που ζουν εκεί.

Μετά τη Χειμάρρα, συνεχίζουν νότια για Πόρτο Παλέρμο, έναν ήσυχο όρμο με μια μικρή χερσόνησο σαν νησί πάνω στην οποία βρίσκεται το επιβλητικό κάστρο του Αλή Πασά. Και φυσικά, μπαίνουν μέσα για να δουν τα ευρύχωρα δωμάτια αλλά και ένα σκοτεινό μπουντρούμι.

Επόμενη στάση στο οδοιπορικό τους, είναι το Κηπαρό όπου εκτός από βόλτα, κουβέντα με ντόπιους και φαγητό στο κέντρο του χωριού, ανεβαίνουν πάνω στον παλιό οικισμό που ίσως είναι ο πιο όμορφος και γραφικός οικισμός ολόκληρης της περιοχής. Είναι γεμάτο με παλιά αρχοντικά χτισμένα πλάι στον γκρεμό και γραφικά σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή.

Στη συνέχεια, περνούν από το Μπορς ή Μπόρσι, όπου βλέπουν το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου, κάνουν μία στάση στο Πικέρνι ή Πικέρασι και τέλος φτάνουν στο Λούκοβο, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τους Άγιους Σαράντα που θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...