Το πρώτο αεροπλάνο με 121 Αφγανούς έφτασε τα ξημερώματα στο Αεροδρόμιο των Τιράνων, μεταξύ αυτών και 11 μωρά,. Όλοι τους υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και στην καταγραφή των προσωπικών τους στοιχείων.

Στη συνέχεια αναχωρήσαν για τις ξενοδοχειακές δομές στο Δυρράχιο. Οι πολίτες έγιναν δεκτοί από την Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Olta Xhaçka, την Πρέσβη των ΗΠΑ Yuri Kim και τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων και της κρατικής αστυνομίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, η Kim γράφει ότι η Αλβανία προσέφερε για άλλη μια φορά φιλοξενία και προστασία σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δημοσίευσε ένα βίντεο από την υποδοχή που έκαναν οι αλβανικές αρχές στους 121 Αφγανούς πολίτες,

«Αυτό είναι το ζωντανό παράδειγμα της αλβανικής φιλοξενίας, που μας θυμίζει ποιοι ήμασταν κάποτε και μας κάνει περήφανους ως χώρα και ως λαό, ότι είμαστε περήφανοι για την παράδοση όχι μόνο στα λόγια, σας εύχομαι καλή μέρα σε όλους, εύχομαι μαζί με όλους "Καλώς ήρθατε στη γη όπου ο νόμος των αρχαίων λέει ότι το σπίτι του Αλβανού ανήκει στον Θεό και τον φίλο του και στους 121, παιδιά, γυναίκες και άνδρες από το άτυχο Αφγανιστάν, που άφησαν το σπίτι και τη γη τους για να σώσουν τη ζωή τους" - γράφει ο Ράμα στο Facebook.