ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Σύνταξη: Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ομογενείς

123813_1

Κοινή Δήλωση των Τομεαρχών Εσωτερικών, Εργασίας - Κοινωνικών Υποθέσεων και Ομογένειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Ζαχαριάδη, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με «τις ρυθμίσεις για την εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση», που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, .. Εθνική Σύνταξη Ομογενών, και άλλες επείγουσες διατάξεις»

Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις του κ.Μητσοτάκη, με το άρθρο 60 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι θα απαιτούνται 30 έτη διαμονής προκειμένου να λάβουν πλήρη εθνική σύνταξη οι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για μία ανεπαρκή ρύθμιση με μεγάλη καθυστέρηση! Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι η εθνική σύνταξη πρέπει να καταβάλλεται στα 15 τουλάχιστον έτη διαμονής στους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως αποτυπώθηκε και με τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη επειδή δεν εφαρμόζει επί 32 μήνες τη διάταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2019, με την οποία προβλέπεται η απόδοση του πλήρους επιδόματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίσης τροπολογία τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου αυτή η ρύθμιση να καλύπτει όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, που επίσης δεν αποδέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να αφήσει τα ημίμετρα και να αποδεχθεί, αφενός, την δεκαπενταετία διαμονής ως προς την εθνική σύνταξη και, αφετέρου, την χορήγηση επιτέλους του πλήρους επιδόματος στους υπερήλικες ανασφάλιστους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως ζητούν και οι οργανώσεις των ομογενών!

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...