Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα επισκέφθηκε την Τρίτη τον πρώην πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ θάτσι, ο οποίος κρατείται στη Χάγη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama μέσω ανάρτησης βίντεο στο facebook, προβάλλοντας πλανά από την είσοδο του Αλβανού πρωθυπουργού στους χώρους των φυλακών της Χάγης.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε: Ράμα: Ήταν μια μάλλον νοσταλγική συνάντηση. Βρήκα τον πρόεδρο Θάτσι σε άριστη φόρμα, πεπεισμένο και ισχυρό απ' ό,τι ήταν όταν τον συνάντησα πριν έρθει εδώ. Αυτός ήταν ο αναπόφευκτος τρόπος για να αποδειχθεί απόλυτα και απόλυτα ενώπιον της δικαιοσύνης, η πλήρης δικαιοσύνη του απελευθερωτικού πολέμου και φυσικά η δικαιοσύνη των ιδανικών, των μαχητών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και των ηγετών του UCK. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Φυσικά είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι ο απελευθερωτικός πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να ξαναγραφτεί και δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλα πλαίσια, καθώς έχει ήδη ενταχθεί στο χρυσό πλαίσιο του ηρωισμού, της θυσίας, του χυμένου αίματος και βεβαίως όλων των συνεχιζόμενων προσπαθειών για ένα ελεύθερο και κυρίαρχο Κοσσυφοπέδιο.