ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική», εντεταλμένος Σύμβουλος στα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής και μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, κ. Ανδρέας Κούρτης. Η λαμπρή εκδήλωση, που είχε έντονο καλλιτεχνικό χρώμα αλλά και συγκινησιακές στιγμές, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ και μέλος του ΕΕΑ, κ. Κούρτης παρακολούθησε την μεγάλη γιορτή, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με επίσημους προσκεκλημένους, εκπρόσωπους επιχειρηματικών ομίλων, πρόεδρους και μέλη διοίκησης επιμελητηρίων, καθώς και φορέων και κοινωνικών εταίρων. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η μεγάλη γιορτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που έχει καθιερώσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καθώς και η στήριξη και η ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Κούρτης «πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερώσει το Ε.Ε.Α. από το 2014 και επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η έμπρακτη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κρίνεται αναγκαία καθώς οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αναγνωρίζονται ως παράγοντας κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, δημιουργούν θέσεις εργασίας και επιδιώκουν τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων και των τοπικών κοινοτήτων τους».

Την εκδήλωσηχαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,ο οποίος υπογράμμισε το όραμα και το σχέδιο του Ε.Ε.Α καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ τα βραβεία απένειμαν Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στην εκδήλωση, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις στις κατηγορίες: Οικογενειακή Επιχείρηση, Επιχειρηματική ανθεκτικότητα, Ανάπτυξη στο χρόνο, Δικτύωση, Εξωστρέφεια, Καινοτομία, Δράσεις ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση) και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για μία ακόμη χρονιά και στις ειδικές τιμητικές βραβεύσεις που αφορούν στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Φέτος, το ΕΕΑ τίμησε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Έλληνες Ολυμπιονίκες αλλά και ένα ξεχωριστό παράδειγμα αριστείας.

Ήταν η 6η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Η φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ακολούθησε ο επιβλητικός πυρρίχιος ποντιακός χορός από το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...